Roy van Krieken Roy van Krieken
25/09/2023 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2023 18:00

Bitcoin muurvast: gooit een Chinese vastgoedcrisis roet in het eten?

icon-finance
Finance nieuws
Bitcoin crasht hard, paar uur na bereiken hoogste prijs in 13 maanden

Foto: Vinnikava Viktoryia/Shutterstock

Zoals je misschien al gemerkt hebt, zit de bitcoin (BTC) koers muurvast. Nog altijd weet de koers niet boven de $30.000 te geraken en blijft BTC momenteel rond de $26.000 hangen. En hoewel velen van ons een sterke focus hebben op de bewegingen binnen de cryptomarkt, kan het slim zijn om juist nu ook een blik te werpen op de wereldwijde aandelenmarkten. Gezien de huidige kalmte binnen crypto, laten we eens dieper duiken in de recente bewegingen op de beurs.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crisis in China en aanbevolen aandelen door ING

  • Start op Wall Street: De Nasdaq en S&P 500 openen beide 0,3% lager, wat het gevolg is van opeenvolgende verliezen de afgelopen weken. De futures suggereren een vlakke opening, terwijl de obligatierentes blijven stijgen, waardoor de aandelen onder druk blijven staan.
  • Onrust in Amsterdam: De AEX-index vertoont duidelijke dalingen. Vooraanstaande spelers zoals Prosus dalen met 4,1% na het verlies van Tencent in Hongkong. ArcelorMittal en Aperam delen in de wereldwijde staalmalaise, mede door de terugvallende orders uit China.
  • Monetair beleid: Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot Kempen, suggereert dat, ondanks de hoge beleidsrentes, verdere verhogingen mogelijk beperkt of zelfs achterwege blijven. Vooral de Amerikaanse arbeidsmarkt toont zich veerkrachtig, wat implicaties kan hebben voor de inflatie en renteverhogingen.
  • Chinese vastgoedcrisis: Vastgoedgigant Evergrande is het symbool geworden van de Chinese vastgoedcrisis. Na het afzeggen van belangrijke bijeenkomsten met schuldeisers en de aankondiging van een herzien financieel herstelplan, raakte het bedrijf ongeveer een vijfde van zijn waarde kwijt. Dit heeft ongetwijfeld invloed op het vertrouwen in de Chinese vastgoedsector. Gezien de grootte van deze sector in China, kan dit ongewenste gevolgen hebben in hetland, en de rest van de wereld. Zeker een belangrijk onderwerp om in de gaten te houden de komende tijd.
  • Aanbevelingen van ING: De bank heeft enkele vernieuwingen doorgevoerd in haar favorietenlijst voor de Benelux. Nieuwkomers zijn Basic-Fit en Vopak, terwijl de TKH Group van de lijst is verwijderd. Interessant is de positieve kijk van ING op de marktomstandigheden voor Vopak, vooral met betrekking tot olieopslag.
Advertisement

Beleg je in bedrijven als Tesla, Apple, Basic-Fit of Nvidia?

Diversificatie in je beleggingsportefeuille is niet alleen een schild tegen onvoorziene risico’s, maar ontsluit ook potentiële groeikansen, zeker in tijden waarin de crypto markt erg saai kan zijn. Via platforms als eToro kun je zowel in bekende aandelen als in crypto investeren, wat je bereik in de beleggingswereld vergroot. Een aanbeveling van een betrouwbare partij als ING kan handig zijn, maar een kenmerk van eToro is de mogelijkheid om zelfs strategieën van doorgewinterde beleggers direct te kopiëren. Dit maakt het samenstellen van een stevige en diverse portefeuille vergemakkelijkt.nog makkelijker

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement