Roy van Krieken Roy van Krieken
22/09/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2023 16:30

Bitcoin slaapt, aandelenmarkt in beweging, ABN en ING onder druk

icon-finance
Finance nieuws
Bitcoin koers dipt snel maar kort, analist noemt situatie

Foto: megaflopp/Shutterstock

Zoals je misschien al was opgevallen, de crypto wereld vertoont momenteel weinig beweging. Met bitcoin (BTC) op €26.635, nagenoeg geen verandering ten opzichte van gisteren, en een totaal handelsvolume van €10,6 miljard, maar liefst 30% lager dan gisteren, leek het ons tijd om eens iets verder te kijken dan crypto. Veel van ons zijn gefixeerd op BTC en altcoins, maar de wereldwijde aandelenmarkten bieden wellicht ook kansen. Gezien de huidige situatie in de cryptomarkt is het tijd om te verkennen wat er elders gebeurt. Hieronder volgt een overzicht van interessante ontwikkelingen buiten de cryptowereld.

  • VS-beurzen in herstelfase: De Amerikaanse beurzen lijken vandaag op te krabbelen na het verlies van donderdag. De Dow Jones en Nasdaq-index starten de handelsdag met respectievelijk 0,1% en 0,4% winst. De veelbesproken chipproducent Nvidia, na een daling van 17% vanaf recordhoogtes deze maand, ziet ook een herstel van 1,4%.
  • Turbulentie in Amsterdam: Financiële zwaargewichten zoals ING (-4,8%) en ABN Amro (-3,6%) voelen de druk. Analisten koppelen dit mogelijk aan de voorgestelde verhoogde bankenbelasting in de Tweede Kamer. Daarnaast lijkt de gigantische techinvesteerder Prosus (+3,8%) zich te herstellen na eerdere verliezen, mogelijk door de afzwakkende weerstand van de Chinese overheid tegen fintech.
  • Eurozone’s economische activiteit: De algehele economische bedrijvigheid in de eurozone vertoont een lichte krimp, maar is in september minder sterk gekrompen dan in augustus. Interessant is dat, ondanks de algemene krimp, de dienstensector in Duitsland een minder sterke daling laat zien.
  • China overweegt versoepeling: Er zijn berichten dat China de regels wil versoepelen die buitenlands aandelenbezit in Chinese bedrijven beperken. Dit zou een poging kunnen zijn om handel te stimuleren en de markt toegankelijker te maken voor buitenlandse investeerders. Wordt China plotseling weer interessant?
  • Financiële dienstverleners onder druk: Naast de hierboven genoemde ING en ABN Amro, zijn ook ASR, Aegon en NN significant gedaald.

Bezit jij aandelen in Tesla, Apple, Microsoft of Nvidia?

Het hebben van een gediversifieerd portfolio biedt niet alleen bescherming tegen risico’s, maar opent ook deuren naar kansen, vooral in periodes waarin de cryptomarkt minder actief is. Via handelsplatformen zoals eTorro kun je zowel in crypto als in aandelen handelen, waardoor je je beleggingshorizon kunt verbreden. Een uniek voordeel van eToro is de mogelijkheid om ervaren handelaren te volgen en hun strategieën te kopiëren via copy trading. Dit maakt het eenvoudiger om een solide en gevarieerd portfolio op te bouwen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement