Robin Hazekamp Robin Hazekamp
31/07/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2023 07:42

Dit is het vermogen van de rijkste bedelaar ter wereld

icon-finance
Finance nieuws
Dit is het vermogen van de rijkste bedelaar ter wereld

Foto: Pises Tungittipokai/Shutterstock

Als men zich door de straten van steden begeeft is het een veelgehoorde leus: ‘Heeft u een eurootje over voor mij?’ Het levert vaak dilemma’s op. Geef je nou wel geld of niet? Echter hoeft men zich daar niet druk om te maken als ze ‘s werelds meest succesvolle bedelaar tegenkomen op de straten van Mumbai in India.

Analyse: is het slim om je complete vermogen in crypto te investeren?
  • icon-finance
    Finance nieuws

‘S werelds rijkste bedelaar komt uit India

Volgens de Financial Express staat de Indiase Bharat Jain bekend als ‘s werelds rijkste bedelaar. Hij heeft het verkrijgen van sympathie van voorbijgangers tot een kunst verheven. Hij heeft gedurende de vele jaren meer dan €792 duizend bij elkaar gebedeld. En als hij in zijn huidige tempo doorgaat, zal de miljoen bereiken niet lang meer duren. Over die miljoen hoeft hij geen belasting te betalen, maar onlangs schreven we hoe veel je over houdt als er wel belasting overheen komt. 

Naast zijn inkomsten van aalmoezen beschikt de man over twee winkelpanden in India die hij verhuurt. Dat levert hem ongeveer €322 per maand op. De inkomsten van het bedelen en de verhuur gaan naar zijn onderdak en twee kinderen. Zijn verblijfplaats is volgens Indiase media zo’n 12 miljoen roepies (130.000 euro) waard en bestaat uit een appartement met twee slaapkamers.

Advertentie

Jain bedelt door ondanks kritiek familie

Zijn familie zou graag zien dat hij met zijn bedelen stopt, maar Jain zelf lijkt zich daar weinig van aan te trekken. Zolang het hem een inkomen biedt en hij er van rond kan komen, gaat hij ermee door. Jain groeide op in armoede en begon daarom al vroeg in zijn leven met bedelen. Naar verluidt heeft hij weinig tot geen educatie gevolgd, wat hem waarschijnlijk ook demotiveert om zijn geluk elders te zoeken.

‘S werelds rijkste bedelaar is te vinden in het zakendistrict van Mumbai in India, Nariman Point. Rondom de twee hoge torens heb je de meeste kans om hem tegen te komen. Ook heb je de kans hem tegen het lijf te lopen rondom het Chhatrapati Shivaji Terminus treinstation en Azad Maidan sportveld. Echter beschik je nu over genoeg informatie om te weten dat je bij hem je portemonnee niet tevoorschijn hoeft te halen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie