Robin Hazekamp Robin Hazekamp
31/07/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2023 07:42

Dit is het vermogen van de rijkste bedelaar ter wereld

icon-finance
Finance nieuws
Dit is het vermogen van de rijkste bedelaar ter wereld

Foto: Pises Tungittipokai/Shutterstock

Als men zich door de straten van steden begeeft is het een veelgehoorde leus: ‘Heeft u een eurootje over voor mij?’ Het levert vaak dilemma’s op. Geef je nou wel geld of niet? Echter hoeft men zich daar niet druk om te maken als ze ‘s werelds meest succesvolle bedelaar tegenkomen op de straten van Mumbai in India.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘S werelds rijkste bedelaar komt uit India

Volgens de Financial Express staat de Indiase Bharat Jain bekend als ‘s werelds rijkste bedelaar. Hij heeft het verkrijgen van sympathie van voorbijgangers tot een kunst verheven. Hij heeft gedurende de vele jaren meer dan €792 duizend bij elkaar gebedeld. En als hij in zijn huidige tempo doorgaat, zal de miljoen bereiken niet lang meer duren. Over die miljoen hoeft hij geen belasting te betalen, maar onlangs schreven we hoe veel je over houdt als er wel belasting overheen komt. 

Naast zijn inkomsten van aalmoezen beschikt de man over twee winkelpanden in India die hij verhuurt. Dat levert hem ongeveer €322 per maand op. De inkomsten van het bedelen en de verhuur gaan naar zijn onderdak en twee kinderen. Zijn verblijfplaats is volgens Indiase media zo’n 12 miljoen roepies (130.000 euro) waard en bestaat uit een appartement met twee slaapkamers.

Advertentie

Jain bedelt door ondanks kritiek familie

Zijn familie zou graag zien dat hij met zijn bedelen stopt, maar Jain zelf lijkt zich daar weinig van aan te trekken. Zolang het hem een inkomen biedt en hij er van rond kan komen, gaat hij ermee door. Jain groeide op in armoede en begon daarom al vroeg in zijn leven met bedelen. Naar verluidt heeft hij weinig tot geen educatie gevolgd, wat hem waarschijnlijk ook demotiveert om zijn geluk elders te zoeken.

‘S werelds rijkste bedelaar is te vinden in het zakendistrict van Mumbai in India, Nariman Point. Rondom de twee hoge torens heb je de meeste kans om hem tegen te komen. Ook heb je de kans hem tegen het lijf te lopen rondom het Chhatrapati Shivaji Terminus treinstation en Azad Maidan sportveld. Echter beschik je nu over genoeg informatie om te weten dat je bij hem je portemonnee niet tevoorschijn hoeft te halen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie
Advertentie