Ivo Melchers Ivo Melchers
07/11/2022 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2022 19:30

Meta gaat deze week duizenden werknemers ontslaan

icon-finance
Finance nieuws

Foto: Shutterstock/rafapress

Meta, het moederbedrijf van o.a. Facebook en Instagram, is van plan om aanstaande woensdag een flinke ontslagronde aan te kondigen. Duizenden werknemers zullen op straat worden gezet. Dit maakte de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal bekend op basis van anonieme bronnen. Op dit moment werken er wereldwijd zo’n 87.000 mensen bij het bedrijf.

Meta-directeur Mark Zuckerberg zei eerder tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers het volgende:

‘’Sommige teams zullen flink groeien, maar veel andere teams blijven gelijk of zullen krimpen in het komende jaar. Alles bij elkaar genomen verwachten we 2023 te eindigen met ongeveer dezelfde grootte of zelfs als iets kleinere organisatie dan nu.’’

De aandelen van Meta zijn dit jaar met maar liefst 73% gedaald, waardoor het op dit moment dezelfde waarde heeft als begin 2016. Het is dan ook geen verrassing dat de sociale mediagigant de slechtst presterende is in de S&P 500.

Ethereum ETF droom over: waarom experts geen goedkeuring verwachten
  • icon-finance
    Finance nieuws

Facebook gaat Twitter achterna

Vorige week kon je in het altcoin nieuws lezen dat er bij Twitter ook een grote ontslagronde zou gaan plaatsvinden. Maar liefst de helft van alle werknemers zijn ontslagen, wat neerkomt op zo’n 3.750 mensen. Veel mensen hebben Twitter inmiddels aangeklaagd vanwege de manier waarop het ontslag bekend werd gemaakt. Een massaontslag moet officieel, volgens de Amerikaanse Federale wet, 60 dagen van tevoren worden aangekondigd. In Europa is het ook niet toegestaan om personeel zomaar op straat te zetten. Dit is echter wel wat er was gebeurd bij Twitter, aangezien medewerkers per e-mail kregen te horen of ze mochten blijven of niet. Het doel van deze ontslagronde was om Twitter op een financieel gezond pad te krijgen.

Advertentie

Meta’s metaverse tak

Reality Labs, Meta’s metaverse tak, noteerde laatst voor de derde keer op rij hopeloze kwartaalcijfers. Na verliezen van $2,9 en $2,8 miljard dollar in het eerste en tweede kwartaal, schreef de metaverse afdeling in het afgelopen kwartaal een verlies op van $3,67 miljard dollar. Met deze kwartaalcijfers verliest het bedrijf vertrouwen in zijn toewijding in de metaverse. Het is nog maar de vraag of de metaverse divisie van Meta het tij nog kan keren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie