Roy van Krieken Roy van Krieken
13/12/2021 15:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2021 15:10

Vermogensbeheerder van $240 miljard gaat crypto kopen

icon-finance
Finance nieuws
Vermogensbeheerder van $240 miljard gaat crypto kopen

De CEO van Mubadala Investment Company, Khaldoon al Mubarak, heeft vandaag in een interview met CNBC bekend gemaakt dat zijn bedrijf serieus overweegt om een of meerdere investeringen in het crypto ecosysteem te doen. Mubadala is een vermogensbeheerder uit de Verenigde Arabische Emiraten en heeft maar liefst $240 miljard in beheer. Een ware financiële reus dus.

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Mubadala Investment Company

Al Mubarak liet in het interview duidelijk weten dat hij zichzelf niet als een ‘crypto skeptic’ ziet. Volgens hem is de crypto industrie extreem veelbelovend en om die reden overweegt hij natuurlijk ook een investering met zijn bedrijf te doen.

“Ik geloof dat crypto echt is. Dit is een markt die $200 miljard aan waarde had slechts twee jaar geleden en het is nu $2,5 biljoen waard, en groeit nog altijd door. Veel mensen zijn sceptisch, maar ik val niet in die categorie.”

Het fonds dat is gevestigd in Abu Dhabi zal daarom in de toekomst hoogstwaarschijnlijk investeren in allerlei crypto gerelateerde zaken. Dit kunnen onder meer cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn, maar ook bijvoorbeeld blockchain infrastructuur.

“Ik denk dat wij in zullen stappen en mee gaan helpen. Ik geloof dat dat we deze activaklasse kunnen transformeren in iets nieuws. Vanuit ons perspectief kijken we naar het ecosysteem om crypto heen en ik denk dat we ook gaan investeren in dat ecosysteem. Dat kan in blockchain technologie, energieverbruik, etc. zijn.”

Crypto adoptie

Mubadala is met meer dan $240 miljard aan activa onder beheer een van de grootste vermogensbeheerder van de VAE en zelfs van de wereld. Het instappen van dit soort financiële reuzen is volgens veel crypto analisten de heilige graal van crypto adoptie.

Dit soort vermogensbeheerders hebben haast oneindig diepe zakken. Als zij slechts een klein deel van hun vermogen investeren in de wereld van cryptocurrencies dan kunnen we bijzondere dingen gaan zien.

Volgens de CEO van Ark Invest, Cathie Wood, kan de koers van bitcoin nog zeker $500.000 stijgen als grote institutionele investeerders zoals Mubadala slechts 5% van hun portfolio in de crypto industrie stoppen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie