Home Nieuws HTC gaat inkrimpen om zich te richten de zijn blockchain-telefoon Exodus

HTC gaat inkrimpen om zich te richten de zijn blockchain-telefoon Exodus

Telefoonfabrikant HTC gaat inkrimpen en zich voortaan richten op een handjevol producten waaronder de Exodus, de blockchain-telefoon van het Taiwanese bedrijf. Dat meldt het Central News Agency (CNA) van Taiwan op 16 december.

Hoeveel werknemers HTC gaat ontslaan is nog niet bekend. Het bedrijf heeft momenteel zo’n 3.000 werknemers in dienst en ontsloeg in 2015 al 2.250 werknemers en in 2018 nog eens 1.500 na moeite te hebben om in de smartphonesector mee te concurreren met grote concurrenten als Apple en Samsung.

- Advertentie -

HTC meldt dat de inkrimping het bedrijf zal helpen om te focussen op een aantal “innovatieve” producten waaronder dus de Exodus en de Vive, een virtual reality (VR) bril. Verder meldt het bedrijf dat het van plan is om in de toekomst meer nieuwe producten uit te brengen.

De Exodus blockchain-telefoon kwam uit eind 2018 en ondersteunt gedecentraliseerde apps (dApps) alsmede een hardware wallet voor cryptocurrencies.

In oktober lanceerde HTC de Exodus 1s, de opvolger van de blockchain-phone, waarmee het mogelijk is om een bitcoin (BTC) node te draaien.

Ook Samsung ondersteunt bepaalde cryptofunctionaliteiten als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en een wallet op zijn nieuwe reeks Galaxy S10 telefoons. De eerste blockchain telefoon op de markt was echter de Finney van Sirin Labs.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.126,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.187,21 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.192,34 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.202,98 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.