Timo Bult Timo Bult
20/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2019 06:00

HTC lanceert de Exodus 1s, een telefoon die een volledige bitcoin (BTC) node kan draaien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
HTC lanceert de Exodus 1s, een telefoon die een volledige bitcoin (BTC) node kan draaien

De Taiwanese telefoonfabrikant HTC heeft zijn nieuwste blockchain-telefoon gelanceerd, de Exodus 1s. Bijzonder aan de telefoon is dat gebruikers er het Bitcoin-netwerk mee kunnen ondersteunen door een volledige node te laten draaien op de telefoon.
Het bedrijf onthulde het apparaat zaterdag, 19 oktober, op de Lightning Conference in Berlijn en claimt dat de nieuwe telefoon de eerste smartphone is die in staat is om een volledige bitcoin node te draaien. Phil Chen, Chief Decentralized Officer bij HTC, zei:

Volledige nodes zijn het belangrijkste ingrediënt voor de veerkracht van het Bitcoin-netwerk en we hebben de toegangsdrempel voor iedereen verlaagd om een node te runnen.

De nieuwe smartphone zal 219 euro gaan kosten, ongeveer een derde van de prijs van zijn voorganger, de Exodus 1. HTC zal de nieuwe versie tijdens de conferentie in Berlijn verkopen via het Lightning Network.
Gebruikers kunnen een SD-kaart van 400+GB in de telefoon stoppen om het geheugen uit te breiden. Op die manier kan het de toenemende capaciteit van het Bitcoin-netwerk aan en kan het de gehele Bitcoin ledger opslaan. De huidige omvang van de hele ledger nadert de 250 GB volgens Blockchain.com waardoor voldoende geheugencapaciteit een must is.
Het bedrijf raadt gebruikers aan om te verbinden met WiFi en de telefoon aan de oplader te laten liggen terwijl de volledige node draait, echter kan de telefoon ook onderweg als node worden gebruikt.
De smartphone heeft ook een ingebouwde hardware wallet waarop gebruikers cryptocurrencies veilig op kunnen slaan. Standaard wordt de telefoon geleverd met 4 GB RAM en 63 GB aan opslagruimte met Android Oreo 8.1 als besturingssysteem.
Afgelopen mei werd de Exodus 1s al aangekondigd door HTC. De smartphone zal nu beschikbaar zijn in 27 landen in Europa en het Midden-Oosten, waaronder Nederland.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie