Rico Engelbarts
25/02/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2019 10:45

ICO-platform Stratis gepubliceerd op Microsoft Azure MarketPlace

ICO’s
ICO-platform_gepubliceerd_op_microsoft_azure_marketplace

Foto: buffaloboy/Shutterstock

Het Initial Coin Offering (ICO)-platform Stratis is gepubliceerd op de MarketPlace van Microsoft Azure, een cloud computing-platform van Microsoft. Stratis faciliteert ICO-verkopen op een zo’n gebruiksvriendelijke en veilige manier mogelijk.
Stratis verzorgt de token-distributie voor nieuwe cryptocurrency– en blockchain-projecten door onder andere de betalingen van investeerders te verwerken. Door de integratie van Challengly kunnen fiat-valuta daarnaast gemakkelijk worden omgezet in crypto. Binnen de webapplicatie van Stratis kunnen investeerders investeren met zowel bitcoin (BTC) als Strat, de native token van het Stratis-platform.
Het huidige ICO-landschap is bijna niet meer te vergelijken met het landschap van eind 2017, begin 2018. Tijdens de enorme hype rondom crypto in die periode investeerden veel investeerders maar al te graag in nieuwe crypto- en blockchain-projecten, in de hoop grote winsten te behalen.
Nadat veel van die projecten mislukten, en er in sommige gevallen vandoor gingen met het geld, begonnen autoriteiten ICO’s strenger te reguleren. In Zuid-Korea zijn ICO’s zelfs helemaal verboden. Investeerders zijn zich daarnaast bewuster geworden van de risico’s die aan het investeren in een ICO vastzitten.
Stratis zou wel eens nieuw leven in ICO’s kunnen blazen. Het platform regelt namelijk een hoop zaken waar projecten nu zelf rekening mee moeten houden als ze een ICO willen houden. Zo integreerde Stratis de software van Onfido. Deze software controleert alle investeerders aan de hand van een antiwitwas-watchlist en verifieert documenten die nodig zijn voor het Know Your Customer-proces (KYC).
Het is echter nog niet helemaal zeker of Stratis inderdaad beschikbaar is via Microsoft Azure. Stratis staat namelijk wel gepubliceerd in de Azure MarketPlace, maar wanneer je doorklikt blijkt de tool niet beschikbaar te zijn. Of het hier om een fout gaat, of dat Microsoft de tool heeft ingetrokken is nog niet duidelijk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie