In deze landen is men het meest crypto nieuwsgierig

Geen onderdeel…
In deze landen is men het meest crypto nieuwsgierig

Foto: FOTOGRIN/Shutterstock

Als je dit leest, dan komt dat vermoedelijk omdat je in een Westers land woont – en waarschijnlijk in Nederland of België. Maar de interesse in cryptocurrencies in sommige andere landen ligt nog veel hoger dan hier.

Crypto in Nigeria is populair

Dat verklaarde CoinGecko-medeoprichter Bobby Ong in een interview met Bloomberg. Je zou verwachten dat de landen met de sterkste economieën het meest geïnteresseerd zijn, maar dat blijkt niet zo het geval te zijn. In Nigeria, de Verenigde Arabische Emiraten (U.A.E) en Singapore is de interesse namelijk veel groter.

CoinGecko onderzocht volgens de zakenkrant het zoekvolume van zes populaire Engelse zoektermen, waaronder ‘buy crypto’ en ‘invest in crypto’. In een index scoren de drie landen respectievelijk 371, 270 en 261 punten. Ter vergelijking; Ierland is het enige EU-land in de korte index en scoort 154 punten. Daarmee belandt het op de dertiende plek.

Wel scoort het Verenigd Koninkrijk relatief hoog net 198 punten. Dat is genoeg voor de vijfde plaats. Australië en Canada doen het ook goed met 218 en 192 punten.

Verder mag benadrukt worden dat het onderzoek is gebaseerd op Engelse zoektermen, terwijl niet in ieder land het zoekgedrag in het Engels even groot is. Opvallend is dat sommige minder welvarende landen erg hoog scoren, zoals Georgië, Libanon en Pakistan. In deze landen zul je minder mensen vinden die in het Engels zoeken, deze scores zijn dus bijzonder hoog.

De interesse in cryptocurrencies is in Nigeria verreweg het grootst. Bron: Bloomberg

Overheid Nigeria is alsnog streng

Nigeria staat bekend om de hoge adoptiepercentages van cryptocurrencies. Maar liefst 35% van de bevolking investeert volgens een onderzoek in crypto. Een belangrijke factor daarin is dat financiële dienstverleners er minder vertegenwoordigd zijn, maar ook de hoge werkloosheid en inflatie spelen een grote rol.

De interesse lijkt vooral vanuit de bevolking te komen. De Nigeriaanse overheid is namelijk helemaal geen fan van crypto en heeft een algeheel verbod op het verlenen van crypto-diensten aangekondigd. Tegelijkertijd heeft de centrale bank van het land de eNaira-aangekondigd, de allereerste cryptocurrency van een centrale bank. Dat noemen we ook wel een Central Bank Digital Currency (CBDC), iets waar bijna elk land ter wereld al aan werkt.

Ondertussen is Singapore één van de beste plekken om te investeren in crypto. De regulatie is daar namelijk erg constructief.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie