Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/04/2020 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2020 17:30

Investeringen in crypto-bedrijven namen in 2019 af, zet deze trend door in 2020?

Nieuws
Investeringen in crypto-bedrijven namen in 2019 af, zet deze trend door in 2020?

Een van de Big Four auditbedrijven in de wereld, PricewaterhouseCoopers (PwC), bracht onlangs een rapport uit waaruit naar voren kwam dat er 40% minder geïnvesteerd is in cryptocurrency gerelateerde bedrijven. Vorig jaar was dit nog $3,72 miljard en dit jaar slechts $2,24 miljard. 
De waarde van M&A deals daalde met 76% in 2019 ten opzichte van 2018 van $1,9 miljard naar $451 miljoen. In 2018 was er nog een grote interesse in mining en trading op grote beurzen, volgens een rapport wat verscheen bleek de aandacht zich langzaam maar zeker op andere sectoren te vestigen.
De aandelen in crypto app Robinhood, staan bovenaan op de lijst van grootste fundraisers met $373 miljoen opgehaald tijdens een Serie E investeringsronde. Ripple, het bedrijf achter de altcoin XRP (XRP), en de Zuid-Koreaanse exchange Bithumb staan op de tweede en derde plaats. Ripple is daarmee het op één na grootste cryptocurrency-bedrijf ter wereld met $200 miljoen opgehaald tijdens een Serie C ronde. Het mining bedrijf Bitmain stond in 2018 nog stijf bovenaan met maar liefst $715 miljoen aan opgehaalde investeringen.
Buiten de geleidelijke afname die waar te nemen is in de grafieken is er ook geografische data beschikbaar in het PwC rapport. Amerika is vooralsnog de grootste investeerder, hoewel er in Azië en EMEA een flinke toename te zien is. 
De crypto-industrie is volgens Henri Arslanian van PwC niet bestendig tegen de economische schade die het coronavirus aanricht. Hij zei het volgende:

De crypto industrie is niet bestendig voor de globale schade die aangericht wordt, crypto fundraising en de M&A deals zullen fors aangetast worden in 2020.

PwC denkt wel dat investeerders in APAC- en EMEA-landen de huidige volatiliteit zien als een kans om te investeren in cryptocurrencies.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie