Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
15/05/2019 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2019 05:00

Koffie met CI: het crypto nieuws van 14 mei

Nieuws
Koffie met CI

Goeiemorgen! Het is weer tijd voor Koffie met CI!, je dagelijkse portie cryptocurrency– en blockchain-samenvatting van gisteren. Er is een hoop gebeurd en de gemoederen lopen op in ons Telegramkanaal! Wil jij ook met ons mee kletsen op Telegram? Meld je dan hier aan! Vergeet niet, we hosten daar vanavond om 20:30 uur een Ask Me Anything sessie met het Nederlandse blockchain-bedrijf V-ID. Lever je vraag voor deze sessie in en maak kans op V-ID tokens! Laten we beginnen!
Bitcoin denderde gisteren maar door en zelfs veel van de conservatievere indicatoren waren in lijn met de breakout van bitcoin. De koers begaf zich gisteren, na in 24 uur met maar liefst $844 dollar te zijn gestegen, steeds dichterbij de $8.200, waar analisten sterke weerstand verwachtten. Niet alleen de koers nam toe, ook het handelsvolume was gisteren ruim $6 miljard groter dan de dag ervoor.
In de top 10 was ripple (XRP) de grootste stijger. XRP-bezitters zagen de koers in 24 uur met bijna 20% toenemen. Met de bitcoin dominantie op 60% verwachten veel analisten dat de altcoins binnenkort weer meer terrein zullen winnen. We kregen daar gisteren ook al een voorproefje van. Zo wist litecoin (LTC) in 24 uur met ruim 6% te stijgen en maakte ook EOS (EOS) een mooie stijging mee.
Wat ligt ten grondslag aan deze rally? Er wordt beweerd dat de spanningen tussen Amerika en China hebben bijgedragen en Tom Lee van Fundstrat geeft aan dat Consensus er ook mee te maken kan hebben. Wat we nu kunnen verwachten van de koers is moeilijk te zeggen. Wellicht dat het interessant is om de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David er even bij te pakken? Klik hier om deze alsnog te bekijken!
Wat hoogstwaarschijnlijk heeft geholpen is een aankondiging van Microsoft. Het softwarebedrijf lanceert binnenkort de infrastructuur voor het delen van persoonlijke gegevens met verschillende services op het internet. Interessant is dat deze infrastructuur gebaseerd is op de Bitcoin-blockchain.
Dan Bakkt! De CEO van het bitcoin-futures handelsplatform heeft aangegeven dat de lancering van het platform in juli zal plaatsvinden. De lancering werd al meerdere keren uitgesteld vanwege problemen met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).
HTC kondigde gisteren aan dat het bedrijf de Zion Vault wallet op haar blockchain-smartphone Exodus 1 heeft geïntegreerd met Kyber Networks liquidity protocol. Door deze integratie is het mogelijk om token swaps met ERC-20 tokens uit te voeren op de smartphone.
Cryptocurrency exchange Binance kondigde gisteren aan de hele dag de deuren te sluiten voor onderhoud. In de periode van onderhoud, die zo’n zes tot acht uur moet duren, zal traden op het platform van Binance niet mogelijk zijn. Als alles volgens plan verloopt zou het platform weer volledig moeten werken rond 12:00 uur.
Zo, je bent weer bij!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
 
 
 

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie