koffie_met_CI_samenvatting_cryptocurrency_en_blockchain_nieuws

Koffie met CI: het crypto nieuws van week 37

Vorige week maandag vormde de bitcoin (BTC) koers een low rond de $10.060. In aanloop naar dinsdag herstelde de koers enigszins, maar daarna zette de daling door. Dinsdagavond zakte de koers van bitcoin door de psychologische grens van $10.000.

Zowel woensdag als donderdag handelde bitcoin rond de $10.000; dan weer erboven, dan weer eronder. Vrijdag wist de meest dominante cryptocurrency weer te stijgen. Zo werd de weerstand bij $10.400 gebroken en leek het er even op dat ook de weerstand bij $10.500 gebroken zou worden. De koers zakte echter weer, net onder de $10.400.

In het weekend handelde bitcoin voornamelijk horizontaal of zijwaarts, wat leidde tot een zogeheten breakoutpatroon dat maandag zichtbaar werd. Op maandag, halverwege de dag brak bitcoin dan ook naar beneden uit en daalde de koers in rap tempo van $10.300 richting de $10.000. Support werd uiteindelijk net boven de $10.000 gevonden. Op moment van schrijven is bitcoin (BTC) $10.237 waard op CoinMarketCap na 0,19% te zijn gestegen in de laatste 24 uur. crypto-insiders_telegram_bannerDe Amerikaanse tak van cryptocurrency exchange Binance opent morgen haar deuren voor Amerikaanse klanten. Klanten zullen zich, in aanloop naar de lancering van de exchange, kunnen registeren bij Binance.US en stortingen kunnen doen in bitcoin (BTC), ethereum, (ETH), ripple (XRP), bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC), en tether (USDT).

Advertentie

De grootste blockchain payment provider ter wereld voor bitcoin en bitcoin cash, BitPay, gaat ook ethereum accepteren. Tevens zullen klanten van BitPay ethereum kunnen bewaren in hun wallet.

Jay Clayton, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), was te gast bij het programma The Exchange van CNBC. Daar liet hij weten dat we dichterbij de lancering van een bitcoin exchange-traded fund (ETF) komen, maar dat er nog vraagstukken zijn met betrekking tot de veiligheid van custody of bewaring van digitale valuta.

Op gebied van regelgeving richten zowel Frankrijk en Duitsland hun pijlen op Facebooks Libra. De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, besprak hoe er geen belasting zal worden geheven op cryptocurrency-transacties waar geen fiat mee gemoeid is, maar gebruikte de gelegenheid tevens om aan te geven dat hij de Libra niet kan steunen. Ook Duitsland zou werken aan een strategie die Libra zou moeten verbieden. Ondertussen vond gisteren een ontmoeting plaats tussen de Europese Centrale Bank (ECB), 25 andere centrale banken en vertegenwoordigers van Libra. 

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€5.893,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€5.917,60 Kopen
2
2
Litebit
Reviewed
€5.939,03 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€5.941,19 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€5.964,49 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€5.978,91 Kopen
Laatste nieuws