Timo Bult Timo Bult
28/11/2021 13:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2021 13:21

Lees hier het belangrijkste crypto nieuws van deze week

Nieuws
Lees hier het belangrijkste crypto nieuws van deze week

Een rustige week was het niet in cryptoland. In de nacht van donderdag op vrijdag begon de bitcoin (BTC) koers hard te dalen nadat nieuws omtrent een nieuwe virusvariant naar buiten kwam. De paniek was markt breed en zorgde voor behoorlijke correcties. Maar er was natuurlijk meer crypto nieuws deze week! In dit artikel lees je een overzicht.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano (ADA) onderuit door FUD

Te beginnen met het nieuws dat eToro, een handelsbeurs zoals Bitvavo in Nederland, cardano (ADA) van zijn platform gaat verwijderen. Het nieuws sloeg in als een bom met ADA die verder afgleed terug het $1 gebied in. Toch lijkt de reactie enigszins overtrokken. Enkele dagen daarvoor werd namelijk duidelijk dat Bitstamp de altcoin juist gaat toevoegen, en die beurs is een stuk groter dan eToro.

Advertentie

Kan PlanB’s Bitcoin model het raam uit?

Nadat bitcoin de daling inzette werd het steeds onwaarschijnlijker dat PlanB’s voorspelling van $98.000 in november uit gaat komen. De bekende Nederlandse analist deelde deze zomer zijn “worst-case scenario” voor het koersverloop van bitcoin voor de rest van 2021. Volgens dit model zou BTC op $98.000 moeten handelen in november. Toch blijft het alom bekende stock-to-flow (S2F) intact, zoals je in dit artikel kan lezen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC verwerkt meer waarde van PayPal

Ondanks de slechte koersontwikkelingen was er alsnog wat goed nieuws op het fundamentele vlak. Het Bitcoin netwerk verwerkte in 2021 per kwartaal gemiddeld $489 miljard! Dit terwijl PayPal op gemiddeld $302 miljard blijft steken. Bitcoin haalt hiermee dus PayPal in. Komt het netwerk al in de buurt van Visa en Mastercard?

Koreaanse won stoot dollar van de troon als populairste munt in crypto

Crypto Insiders zoekt talent

De redactie van Crypto Insiders is op zoek naar nieuw schrijftalent! Ben je goed op de hoogte van wat er speelt in de crypto-markt, op het gebied van blockchain-technologie en aanverwante zaken? Ben je daarnaast onderzoekend, kritisch, een kei in communiceren en werk je graag flexibel? Stuur ons dan een e-mail naar [email protected] zodat we kennis kunnen maken. Lees hier meer over wie wij zoeken!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie