Timo Bult Timo Bult
11/10/2021 11:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2021 11:13

Amerikaanse Senator Ted Cruz: ‘Bitcoin (BTC) mining kan oplossing bieden voor duurzame energie’

icon-mining
Mining
Amerikaanse Senator Ted Cruz Bitcoin (BTC) mining kan oplossing bieden voor duurzame energie

De Amerikaanse Senator Ted Cruz heeft tijdens de Texas Blockchain Summit gesproken over hoe bitcoin (BTC) mining kan helpen tegen het affakkelen van gas. Volgens de Amerikaanse wetgever kan bitcoin mining daarnaast ook verschillende problemen oplossen waar duurzame energiebronnen tegenaan lopen.

Wanneer olie wordt opgepomt, komt daar gas bij vrij. Vaak is het echter niet rendabel om dit gas op te vangen en te transporteren waar het gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het opwekken van stroom. In plaats daarvan wordt het gas verbrand wat het bekende beeld oplevert van een vlam bovenop een toren bij een oliepomp. Senator Cruz denkt dat dit met bitcoin op een veel rendabelere en schonere manier kan:

“Gebruik die energie om Bitcoin te minen. Een deel van de schoonheid daarvan is dat je op het moment dat je het doet het milieu enorm helpt, want in plaats van het aardgas af te fakkelen, zet je het productief in.”

Volgens de senator wordt momenteel de helft van het afgefakkelde aardgas in de Verenigde Staten in Texas verbrand. Vooral in Texas zou het minen van bitcoin met dit gas dus een grote uitkomst bieden. In plaats van het gas te verbranden, wat niets oplevert, kan het bitcoins opleveren. Die bitcoins hebben waarde en kunnen op de open markt verkocht worden.

Maar ook op andere vlakken kan mining een uitkomst bieden. Zo legt Cruz uit:

“Er zijn veel plekken op aarde waar de zon vaak schijnt en de wind hard waait, maar waar geen hoogspanningslijnen zijn en het niet rendabel is om die energie te gebruiken. […] Het mooie van Bitcoin-mining is dat als je verbinding kunt maken met internet, je die energie kunt gebruiken en waarde kunt halen uit die hernieuwbare energiebronnen op een manier die anders onmogelijk zou zijn.”

Texas lijkt een nieuwe hotspot te worden voor bitcoin mining. Nadat China crypto mining heeft verboden, zijn veel miners naar de VS vertrokken, en dan met name naar Texas vanwege zijn goedkope energie en gunstige belastingklimaat. Een week geleden liet de staat nog weten crypto en blockchain wereldleider te willen worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Mining nieuws

SEC krijgt opnieuw forse klap van rechtbank: goed voor crypto?
SEC krijgt opnieuw forse klap van rechtbank: goed voor crypto?
Bitcoin miners dumpen plotseling veel BTC op de markt
Bitcoin miners dumpen plotseling veel BTC op de markt
Bitcoin miners investeren in AI, hopen op miljardenomzet
Bitcoin miners investeren in AI, hopen op miljardenomzet
Advertentie