Bitcoin (BTC) aankopen liggen veel hoger dan miners verkopen, blijkt uit on-chain data

Bitcoin (BTC) aankopen liggen veel hoger dan miners verkopen, blijkt uit on-chain data

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen weken flink in waarde gestegen en dat heeft ervoor gezorgd dat bitcoin miners meer bitcoins verkochten. Het negatieve effect van deze verkoopdruk wordt echter teniet gedaan door de enorme hoeveelheden bitcoins die gekocht worden op de cryptocurrency exchanges.

De bekende on-chain analist Willy Woo tweette vanochtend vroeg data waaraan te zien is dat er veel meer bitcoins worden gekocht dan miners verkopen. Een on-chain analist kijkt naar de gegevens die op de Bitcoin blockchain staan opgeslagen, zoals de grootte van transacties en waar deze naartoe stromen. Woo schreef in een tweet:

“Sinds #Bitcoin een maand geleden $11,4k waard was, verkochten miners gemiddeld 11 BTC per uur op exchanges.

Ter vergelijking: 214 BTC per uur is van de exchange weggeschept. Dit zijn de nettostromen van kopers over verkopers.

Het gemiddelde van deze week is 328 BTC per uur.”

Advertentie

Nog een positieve ontwikkeling is het aantal bitcoins dat bij de beurzen is weggehaald. Traders die hun bitcoins bij exchanges weghalen stoppen deze vaak in eigen wallets. Dit is een indicatie dat zij een langetermijnsstrategie aanhouden, of HODL’en, iets wat positief is voor de waarde van bitcoin.

“145.000 #bitcoin hebben de afgelopen maand exchanges verlaten, slechts 27.000 is in die tijd gemined … binnenkort moon”

Het goede fundamentele nieuws omtrent bitcoin lijkt zich de afgelopen tijd op te stapelen. Zo blijkt uit uitgelekte documenten dat de managing director van het Amerikaanse Citibank een bitcoin prijs van $318.000 verwacht. Daarnaast wil het grote Wall Street investeringsfonds SkyBridge in bitcoin gaan investeren.

Op het vlak van technische analyse kan de koers op de kortere termijn echter flinke bewegingen gaan maken. De verwachting is dat er vroeg of laat een correctie gaat komen nu de markt op de hogere tijdsframes steeds meer uitgeput raakt.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€14.317,80 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.333,80 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€14.353,60 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€14.538,90 Kopen
Laatste nieuws