Timo Bult Timo Bult
02/05/2021 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2021 11:22

Bitcoin (BTC) miners genereren weer gigantische omzet, maar helaas geen nieuw record

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miners genereren weer gigantische omzet, maar helaas geen nieuw record

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

April is voorbij en dus kunnen we kijken hoe de bitcoin (BTC) miners vorige maand presteerde. Lees hier wat bitcoin miners zijn. In de grafieken van The Block die zijn samengesteld met data afkomstig van Coin Metrics, valt te zien dat de bitcoin miners vorige maand weer een bijzonder goede maand hadden. Het was helaas geen recordmaand zoals maart.

Waar miners in maart nog $1,75 miljard aan opbrengsten wisten te genereren, zakte dit in april terug tot $1,7 miljard. Een kleine daling dus en het gevolg van de licht dalende bitcoin koers in april. Desalniettemin een historisch goede maand voor de miners. Het was namelijk op maart na de meest succesvolle maand.

Waar de miners wel een record wisten te breken in april was op het gebied van de inkomsten uit transactiekosten. Miners verdienen aan hun werkzaamheden door bitcoins te minen en transacties te verwerken. Voor het verwerken van transacties ontvangen zij een vergoeding.

In april bestond 14,51% van de miner omzet uit het verwerken van transacties. Dit is het hoogste percentage sinds januari 2018.

Dat de bitcoin mining industrie volop stoom is blijkt uit de bovenstaande cijfers maar ook uit recente berichtgeving. Zo maakte Genesis Digital Assets (GDA) onlangs bekend een gigantische investering te hebben gedaan in nieuwe mining apparatuur.

Het zijn waarschijnlijk vooral dogecoin (DOGE) miners die op dit moment blij zijn. Enkele dagen geleden was op Crypto Insiders te lezen dat DOGE miners hun omzet dit jaar met maar liefst 4.600% hebben zien stijgen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement