Timo Bult Timo Bult
18/06/2020 19:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2020 19:16

Bitcoin (BTC) mining-fabrikant Ebang wordt genoteerd aan de Nasdaq

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) mining-fabrikant Ebang wordt genoteerd aan de Nasdaq

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

China is een land met een aantal grote bitcoin (BTC) mining-fabrikanten. Een daarvan is Ebang International, dat binnenkort een grote stap zal gaan zetten. Het bedrijf zal namelijk een beursgang maken en wordt genoteerd aan de Nasdaq.
Ebang heeft op woensdag een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), de financiële toezichthouder in de Verenigde Staten, waarin het aangeeft te hebben gekozen voor de Nasdaq. De aandelen van het bedrijf zullen te vinden zijn onder het “EBON” symbool.
In totaal zullen er 19,3 miljoen aandelen worden uitgegeven. Met een verwachte aandelenprijs van tussen de $4,50 en $6,50 hoopt Ebang $106 miljoen op te halen bij investeerders. Wel waarschuwt het bedrijf dat de prestaties sterk afhankelijk blijven van de bitcoin prijs. In de initial public offering (IPO) prospectus valt te lezen:

“Onze bedrijfsresultaten zijn en zullen naar verwachting aanzienlijk worden beïnvloed door de schommeling van de Bitcoin-prijs, en in het bijzonder aanzienlijk en negatief worden beïnvloed door de scherpe daling van de Bitcoin-prijs,”

De vraag blijft echter of Ebang het nog lang vol kan houden. De beursgang is waarschijnlijk een manier om de financiële klappen enigszins op te vangen. In 2018 leed het bedrijf namelijk $11,8 miljoen verlies. In 2019 kwam daar nog een verlies van $41,1 miljoen bovenop.
De afgelopen tijd hebben een aantal bekende mining-giganten de beurs betreden. Zo haalde Canaan eind 2019 $90 miljoen op in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie