Rico Engelbarts
11/09/2020 17:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2020 17:29

Bitcoin (BTC) "technische bodemprijs" omhoog door stabiele hashrate

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC)

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks het regenseizoen en de stroomuitvallen in China is de hash-snelheid van het Bitcoin (BTC)-netwerk sterk gebleven. Volgens het op 10 september gepubliceerde rapport van Stack Funds, komt de recente prijsdaling wellicht wel door seizoensfactoren die invloed hebben op het minen, al zien ze ook een stijgende bodemprijs.

“De robuuste hash-snelheden ondersteunen over het algemeen de fundamentele basis en zullen de netwerkbeveiliging van bitcoin verbeteren; wat zal zorgen voor het naar boven verschuiven van de technische bodemprijs van Bitcoin.”

Daarnaast wordt gesteld in het rapport dat als bitcoin boven de $10.500 kan stabiliseren, een verdere bullish ontwikkeling aannemelijk is. Ook gegevens van Coin Metrics ondersteunen de beweringen; de 7-daagse gemiddelde Bitcoin (BTC) hash-snelheid is sinds half augustus boven de 120 Terahashes (TH/s) gebleven ondanks dat de Chinese cryptofarms het risico lopen op overstromingen en stroomuitval. In plaats van een daling, bereikte de hash rate juist een nieuwe All-Time-High (ATH).
De hash rate, oftewel de totale rekenkracht, van het bitcoin netwerk is een belangrijke indicator van de gezondheid en veiligheid. China domineert met ongeveer 65% van de wereldwijde mining-activiteit maar de overtollige regenval tijdens het regenseizoen kan zowel voordelen als problemen opleveren door extra waterkracht te leveren tegen lagere kosten voor de miners.
Met name in de Sichuan-regio is er een verhoogd risico van zware regenval wat kan indirect kan leiden tot een verhoging van de totale hash rate.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie