Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) “technische bodemprijs” omhoog door stabiele hashrate

Ondanks het regenseizoen en de stroomuitvallen in China is de hash-snelheid van het Bitcoin (BTC)-netwerk sterk gebleven. Volgens het op 10 september gepubliceerde rapport van Stack Funds, komt de recente prijsdaling wellicht wel door seizoensfactoren die invloed hebben op het minen, al zien ze ook een stijgende bodemprijs.

“De robuuste hash-snelheden ondersteunen over het algemeen de fundamentele basis en zullen de netwerkbeveiliging van bitcoin verbeteren; wat zal zorgen voor het naar boven verschuiven van de technische bodemprijs van Bitcoin.”

Daarnaast wordt gesteld in het rapport dat als bitcoin boven de $10.500 kan stabiliseren, een verdere bullish ontwikkeling aannemelijk is. Ook gegevens van Coin Metrics ondersteunen de beweringen; de 7-daagse gemiddelde Bitcoin (BTC) hash-snelheid is sinds half augustus boven de 120 Terahashes (TH/s) gebleven ondanks dat de Chinese cryptofarms het risico lopen op overstromingen en stroomuitval. In plaats van een daling, bereikte de hash rate juist een nieuwe All-Time-High (ATH).

- Advertentie -

De hash rate, oftewel de totale rekenkracht, van het bitcoin netwerk is een belangrijke indicator van de gezondheid en veiligheid. China domineert met ongeveer 65% van de wereldwijde mining-activiteit maar de overtollige regenval tijdens het regenseizoen kan zowel voordelen als problemen opleveren door extra waterkracht te leveren tegen lagere kosten voor de miners.

Met name in de Sichuan-regio is er een verhoogd risico van zware regenval wat kan indirect kan leiden tot een verhoging van de totale hash rate.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.231,13 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.231,13 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...