Kevin Schijven Kevin Schijven
29/03/2020 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2020 06:00

Bitcoin (BTC) verdienen met je lichaam? Microsoft is er mee bezig

icon-mining
Mining
bitcoin_BTC_verdienen_met_je_lichaam_microsoft_is_er_mee_bezig

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens de laatste berichtgeving heeft techgigant Microsoft een patent ingediend met de naam Cryptocurrency system using body activity data, waar het bedrijf mee van plan is een systeem te ontwikkelen waarmee cryptocurrencies kunnen worden gemined zonder dat daarvoor mining-apparatuur voor nodig is. Gebruikers zouden cryptocurrencies kunnen minen met behulp van data omtrent eigen lichaamsactiviteit.
Het document stelt verder:

Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld hersengolven of lichaamswarmte die door de gebruiker wordt uitgestoten wanneer deze een taak uitvoert die wordt aangeboden, zoals het kijken naar een advertentie of het gebruiken van bepaalde internetdiensten, kunnen worden gebruikt om te minen.

Een Microsoft server zal, volgens het document, een specifieke taak toebedelen aan een apparaat van de gebruiker. Dit apparaat staat hiervoor in verbinding met de server. De lichaamsactiviteit van de gebruiker wordt dan gemeten door een speciale sensor. Aan de andere kant zal een cryptocurrency-systeem de lichaamsactiviteit van de gebruiker afstemmen op een vooraf gedefinieerde reeks voorwaarden. Als deze overeenkomen, wordt de geverifieerde gebruiker door het systeem beloond met cryptocurrency.
Microsoft is met haar drang te ontwikkelen in de blockchain-sector niet uniek. Zo gaf het United States Patent and Trademark Office tussen 2014 en 2019 227 patenten uit die iets te maken hebben met de technologie.
Onlangs kondigde cryptocurrency exchange Binance een betaalkaart aan waarmee het mogelijk wordt om direct vanuit een Binance wallet te betalen.
De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn net verschenen analyse!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement