Simon Bosch Simon Bosch
04/01/2024 19:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2024 17:40

Bitcoin halving voorbereidingen in volle gang: grote miner breidt uit

icon-mining
Mining
Bitcoin halving voorbereidingen in volle gang: grote miner breidt uit

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

Verschillende grote Bitcoin (BTC) miners hebben de afgelopen maanden grote uitbreidingen aangekondigd. Aankomende april vindt volgens de planning de volgende Bitcoin halving plaats, wat betekent dat miners extra concurrerend moeten zijn. Cipher Mining doet ook mee aan deze trend en heeft op woensdag een uitbreiding van 60 megawatt (MW) aangekondigd.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miner Cipher breidt ook uit

In een persbericht schrijft het Amerikaanse bedrijf dat het het 16.700 ASIC-miningapparaten heeft gekocht van de Chinese fabrikant Canaan. Het betreffen A1466-machines, die in totaal 2,5 exahash per seconde (EH/s) aan capaciteit toe moeten voegen aan zijn twee mininglocaties.

In totaal zullen de nieuwe machines 60 megawatt verbruiken. De twee locaties zullen daarvan allebei 30 MW of 1,25 EH/s krijgen. Beide locaties zijn joint ventures samen met respectievelijk Bear LLC en Chief Mountain LLC, en Cipher heeft in beide een belang van 49%.

De Avalon A1466-miners zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 worden geleverd. Cipher-CEO Tyler Page hoopt dat de uitbreidingen ervoor zullen zorgen dat Cipher de aankomende Bitcoin halving goed zal doorstaan.

Naast deze twee uitbreidingen heeft het in december ook een mininglocatie van Trinity Mining Group overgenomen. De ‘Black Pearl’ getitelde locatie heeft een theoretische capaciteit van 300 megawatt, waarmee het Ciphers grootste mininglocatie zou moeten worden.

Advertentie

Crypto miners op dreef

De afgelopen maanden hebben verschillende miners grote uitbreidingen aangekondigd. Zo voegde Marathon Digital in oktober veel capaciteit toe aan zijn locaties met behulp van efficiëntere Antminer-hardware. Riot Platforms volgde in december met zijn grootste uitbreiding ooit.

De uitbreidingen hebben een hoop extra rekenkracht naar het Bitcoin-netwerk gebracht. Afgelopen kerst haalde de hashrate nog een record. Miners proberen zo concurrerend mogelijk te zijn, want na de halving zullen ze als alles verloopt volgens plan maar de helft van de BTC verdienen als ze een transactieblok minen. Dit lijkt veel hype te hebben veroorzaakt, want niet veel later waren de aandelen van beursgenoteerde miners razend populair.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie