Simon Bosch Simon Bosch
04/01/2024 19:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2024 17:40

Bitcoin halving voorbereidingen in volle gang: grote miner breidt uit

icon-mining
Mining
Principales mineros amplían preparativos para el halving de Bitcoin

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

Verschillende grote Bitcoin (BTC) miners hebben de afgelopen maanden grote uitbreidingen aangekondigd. Aankomende april vindt volgens de planning de volgende Bitcoin halving plaats, wat betekent dat miners extra concurrerend moeten zijn. Cipher Mining doet ook mee aan deze trend en heeft op woensdag een uitbreiding van 60 megawatt (MW) aangekondigd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin miner Cipher breidt ook uit

In een persbericht schrijft het Amerikaanse bedrijf dat het het 16.700 ASIC-miningapparaten heeft gekocht van de Chinese fabrikant Canaan. Het betreffen A1466-machines, die in totaal 2,5 exahash per seconde (EH/s) aan capaciteit toe moeten voegen aan zijn twee mininglocaties.

In totaal zullen de nieuwe machines 60 megawatt verbruiken. De twee locaties zullen daarvan allebei 30 MW of 1,25 EH/s krijgen. Beide locaties zijn joint ventures samen met respectievelijk Bear LLC en Chief Mountain LLC, en Cipher heeft in beide een belang van 49%.

De Avalon A1466-miners zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 worden geleverd. Cipher-CEO Tyler Page hoopt dat de uitbreidingen ervoor zullen zorgen dat Cipher de aankomende Bitcoin halving goed zal doorstaan.

Naast deze twee uitbreidingen heeft het in december ook een mininglocatie van Trinity Mining Group overgenomen. De ‘Black Pearl’ getitelde locatie heeft een theoretische capaciteit van 300 megawatt, waarmee het Ciphers grootste mininglocatie zou moeten worden.

Advertentie

Crypto miners op dreef

De afgelopen maanden hebben verschillende miners grote uitbreidingen aangekondigd. Zo voegde Marathon Digital in oktober veel capaciteit toe aan zijn locaties met behulp van efficiëntere Antminer-hardware. Riot Platforms volgde in december met zijn grootste uitbreiding ooit.

De uitbreidingen hebben een hoop extra rekenkracht naar het Bitcoin-netwerk gebracht. Afgelopen kerst haalde de hashrate nog een record. Miners proberen zo concurrerend mogelijk te zijn, want na de halving zullen ze als alles verloopt volgens plan maar de helft van de BTC verdienen als ze een transactieblok minen. Dit lijkt veel hype te hebben veroorzaakt, want niet veel later waren de aandelen van beursgenoteerde miners razend populair.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Mining nieuws

Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Bitcoin Runes domineert BTC netwerk: een uitkomst voor miners
Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is
Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is
Advertentie