Kevin Schijven Kevin Schijven
17/06/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2021 06:08

Bitcoin Mining bedrijf Genesis bestelt maar liefst 10.000 nieuwe BTC miners van Canaan

icon-mining
Mining
Bitcoin Mining bedrijf Genesis bestelt maar liefst 10.000 nieuwe BTC miners van Canaan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Genesis Digital Assets heeft maar liefst 10.000 nieuwe bitcoin (BTC) mining apparaten besteld van de grote Chinese fabrikant Canaan. Dat kondigen de bedrijven op 16 juni aan middels een persbericht.

Genesis heeft de A1246 en A116Pro Avalonminers van Canaan besteld. De A1246 is het nieuwste model van Canaan en kan een maximum hash rate produceren van 90 terahashes per seconde (TH/s). De A11166Pro is ouder model en kan een maximum van 81 TH/s aan. Het nieuwe model kost gemiddeld zo’n $5.000 en het oude ongeveer $1.300.

“Onze strategie is altijd geweest om sneller te groeien dan de rest van de markt. Om dit te bereiken, moeten nieuwe datacenters worden gebouwd en gelanceerd, de capaciteit van onze bestaande faciliteiten worden uitgebreid en eersteklas hardware worden geïnstalleerd. Onze recente inkooporders voor Canaan’s Avalon Miners zullen help ons om onze hash rate met een minimum van twee keer te verhogen in de komende maanden.”

Aldus Mr. Abdumalik Mirakhmedov, medeoprichter en CEO van Genesis Digital Assets. Genesis bestelde nog geen twee maanden geleden ook maar liefst $94 miljoen aan mining-apparatuur van Canaan. Het ging toen alleen om het nieuwe model.

Genesis en Canaan melden niet hoeveel de nieuwe deal bedraagt en aangezien we niet weten hoeveel van de oude en van de nieuwe modellen zijn gemaakt kunnen we lastig een schatting maken. Het bedrag ligt wellicht ergens tussen de $13 en $50 miljoen.

Verdder meldt Genesis in het persbericht dat het bedrijf inmiddels verantwoordelijk is voor 1,4% van de totale hash rate van het bitcoin netwerk met een output van 140 MW en 2,1 exahashes per seconde (EH/s). De afgelopen weken daalt de globale hash rate doordat een aantal mining-farms werden gesloten in China. Dat zorgde ervoor dat ook de zogeheten mining-difficulty afgelopen weekend met 5,3% daalde.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie