Robin Hazekamp Robin Hazekamp
20/07/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2023 14:30

Bitcoin mining: hoe jouw wasmachine ‘schone’ winst kan maken

icon-mining
Mining
Marktmanipulatie in crypto: miljarden aan wash trading ontmaskerd

Foto: Billion Photos/Shutterstock

De toepasbaarheid voor bitcoin (BTC) mining wordt steeds omvangrijker. Zowel thuisminers als grote bedrijven zoeken steeds meer creatieve oplossingen om de ecologische voetafdruk van hun praktijken te verkleinen. Zo ook deze miner, die op een vindingrijke manier de energiekosten voor het draaien van zijn was heeft weten te compenseren. 

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miner maakt innovatieve creatie

Een bitcoin miner die onder de naam ‘Rev.Hodl’ gaat op Twitter heeft een innovatieve manier gevonden om zijn was te drogen. Hij heeft een bitcoin mining apparaat ingebouwd op de plek waar het verwarmingselement hoort te zitten. Zo kan hij de restwarmte die zijn mining apparaat produceert gebruiken om zijn was te drogen.

Bitcoin mining kost stroom en produceert ook veel warmte. Het is dan ook een schone zaak om de warmte die wordt geproduceerd niet in het luchtledige te laten eindigen. Veel bedrijven gebruiken dit idee al en de gemodificeerde droger laat zien dat jij het ook kan toepassen.

Voor minder dan $100 kan de miner tegelijkertijd je was drogen en BTC minen. Zo worden de energiekosten van het drogen gecompenseerd met de inkomsten van de miner. Als de techniek een aantal jaren blijft werken, is die $100 gauw terugverdiend. 

Advertisement

Crypto mining industrie steeds groener

Bitcoin mining wordt door critici als milieuvervuilend gezien. Echter is de crypto industrie hard aan het werk om daar verandering in te brengen. Onlangs schreven we hoe Bitcoin mining van klimaatvervuiler naar klimaatredder kan gaan. Er worden steeds meer milieuvriendelijke alternatieven gezocht naar de energiebronnen voor het minen. 

Ook kunnen de winsten van crypto mining juist worden ingezet om de industrie nog groener te maken. Zo creëert men een positieve opwaartse spiraal binnen de mining giganten. De route naar een klimaatneutrale mining industrie is lang, maar vanwege de inzet van vele innovatieve ontwikkelaars, komt dat doel steeds dichterbij.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement