Timo Bult Timo Bult
19/04/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2021 13:04

Cardano (ADA) oprichter: ‘Word wakker mensen! Bitcoin (BTC) consensus is een weg zonder einde’

icon-mining
Mining
Cardano (ADA) oprichter Word wakker mensen! Bitcoin (BTC) consensus is een weg zonder einde

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Afgelopen weekend zagen we een enorme correctie van de bitcoin (BTC) koers. Ook de altcoins kregen harde klappen en de hele markt verloor in een mum van tijd honderden miljarden dollars aan waarde. Wat de precieze oorzaak van de correctie is, is niet duidelijk. Men denkt echter dat de recente ongelukken in Chinese kolenmijnen een aandeel hebben gehad.

Zoals eerder op Crypto Insiders gelezen kon worden waren er drie verschillende incidenten in Chinese mijnen. Het ging om gasexplosies en overstromingen waarbij in het meest recente ongeluk 21 mijnwerkers vast kwamen te zitten. Uit voorzorg werden alle koolcentrales in de regio uitgezet zodat een uitgebreide inspectie uitgevoerd kon worden.

Dit zorgde er vervolgens voor dat veel crypto miners in de regio geen stroom meer hadden. De rekenkracht van het netwerk, ook wel hash rate genoemd, ging onderuit en vervolgens dus ook de bitcoin koers. Charles Hoskinson, Cardano (ADA) oprichter, liet gisteren op Twitter nogmaals blijken dat hij geen toekomst ziet voor het Proof-of-Work (PoW) protocol, het protocol waarop Bitcoin en een aantal andere cryptocurrencies op draaien. Hij verwijst hierbij naar de recente incidenten in China.

“Proof of stake lijdt niet aan dit probleem […] Word wakker mensen! Nakamoto-consensus is een route zonder bestemming.”

Hoskinson uit vaker kritiek op Bitcoin. In februari dit jaar zei hij nog dat ‘bitcoin op den duur zal sterven.’ Dit zou enkel voorkomen kunnen worden als het netwerk zou innoveren. Hij zei destijds verder:

“Bitcoin is alleen waardevol omdat het waardevol is. Het heeft geen technologische voordelen. Het is eigenlijk de minst geavanceerde van alle cryptocurrencies, de minst futuristische. Er is geen andere reden voor dan het feit dat het bestaat. Als de waarde keldert, zal niemand het minen en verlies je al je beveiliging.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie