Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/04/2020 06:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2020 06:02

Chinese cryptocurrency mining-bedrijven gaan censuur tegen met nieuw platform

icon-mining
Mining
Chinese mining-bedrijven gaan censuur tegen met nieuw blockchain-platform

Het eerste COVID-19 geval werd al in november 2019 door een Chinese dokter ontdekt. Het nieuws werd destijds door de Chinese overheid stilgehouden. Ondertussen zijn er wereldwijd meer dan 66.000 mensen omgekomen door dit virus. Ondanks dat de pandemie voor onzekerheid heeft gezorgd in de wereldwijde economie, heeft het ook crypto miners geïnspireerd om transparantie en vrijheid van meningsuiting te promoten in China. 
12 grote Chinese mining bedrijven, waaronder: Canaan, AvalonMiner, Inter Hash, Huobi Pool, OkEx Pool zijn op 3 april samengekomen met Chinese blockchain mediabedrijven om officieel een platform te lanceren waar informatie op gedeeld kan worden.
Pow Power’s eerste officiële bericht gaf aan dat censuur een van de redenen is van de pandemie in China. De vraag naar een betrouwbare en transparante manier van communiceren heeft ervoor gezorgd dat de mining gemeenschap samen kwam om Pow Power op te zetten.
Pow Power kwam met het bericht dat een transparent standard reference index zal worden toegevoegd aan het platform. Ze zeiden:

De index is gebaseerd op een aantal factoren waaronder: vraag en aanbod, omzetobservatie en de publieke opinie. De informatie over de miners zal worden verzameld en vrijgegeven op het “Pow Power” WeChat platform.

Ook gaven ze aan dat verschillende problemen, zoals het censuur op de industrie en de monopoly op grondstoffen, ervoor gezorgd hebben dat mining bedrijven problemen ervaren bij het aantrekken van investeerders en zo moeilijk hun bedrijf draaiende kunnen houden. 
Vrijdag 10 april om 20:00 uur organiseren we een Ask Me Anything (AMA) sessie met David en Michiel. Stel je vragen en discussieer live met ons mee!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie