Simon Bosch Simon Bosch
27/01/2024 16:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2024 14:31

Grote crypto exchange OKX stopt met Bitcoin mining: Wat nu?

icon-mining
Mining
bitcoin-mining-rollman-mining,BTC

Foto: Shutterstock/Scharfsinn

Bij de grootste bitcoin miners denk je misschien al snel aan de paar enorme beursgenoteerde bedrijven die een groot deel van de aandacht vangen. Maar de sector is veel groter dan dit, want er zijn verschillende bedrijven die mining aanbieden aan derde partijen. De crypto exchange OKX is één van die bedrijven, maar nu heeft het aangekondigd hiermee te stoppen.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
  • icon-mining
    Mining

OKX stopt met bitcoin mining

In een kort persbericht verklaarde de cryptobeurs dat het vanaf deze vrijdag geen nieuwe gebruikers meer zal registreren voor de miningpool. Bestaande gebruikers mogen nog gebruikmaken van de dienst, maar vanaf 26 februari zal het ook hiermee stoppen. Volgens The Block verklaarde OKX dat het bedrijf hiervoor heeft gekozen vanwege ‘bedrijfstechnische beslissingen’. Wat dit precies inhoudt vertelt OKX niet.

Op zijn website constateert de exchange dat klanten drie cryptocurrencies kunnen minen: bitcoin (BTC), litecoin (LTC) en ethereum classic (ETC). Voor bitcoin ligt de hashrate op het moment van schrijven op 517 terahash per seconde (TH/s), terwijl voor litecoin en script deze waarde op respectievelijk 49,5 TH/s en 382 TH/s ligt.

OKX is een wat minder bekende miningpool, zo staat het volgens data van Statista niet in de top 13. Miningpools zoals AntPool, Foundry USA en F2Pool zijn dus vele malen groter. Ook komt OKX’ dienst niet in de buurt bij bijvoorbeeld Marathon Digital, wiens capaciteit op bijna 25 exahash per seconde ligt. Dat is dus bijna 50 keer zoveel.

Advertentie

OKX alsnog flink gegroeid

In ieder geval ging het de afgelopen tijd erg goed met OKX. Het marktaandeel van Binance is vorig jaar aanzienlijk gekrompen. Een aantal exchanges hebben dit aandeel overgenomen, waaronder OKX. Het bedrijf had in december ongeveer 20% van de wereldwijde derivatenhandel in handen. Cryptoland is voortdurend onderhevig aan verandering, maar op dit vlak gaat het kennelijk erg goed met het platform.

Wat minder positief was dat OKX’ eigen token, OKB, eerder deze week met 50% is gecrasht. Het platform kondigde meteen aan getroffen gebruikers te compenseren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie