Timo Bult Timo Bult
28/09/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2021 19:04

Huobi bitcoin mining pool verstuurt plotseling bizarre hoeveelheid BTC, is dit de reden?

icon-mining
Mining
Huobi bitcoin mining pool verstuurt plotseling bizarre hoeveelheid BTC, is dit de reden

Foto: Grey82/Shutterstock

China heeft recentelijk aangekondigd dat het crypto-transacties gaat verbieden. Het verbod komt bovenop de eerdere verboden van het land op bijvoorbeeld crypto-mining. De situatie voor crypto-bezitters en -bedrijven in China is dan ook op zijn zachtst gezegd onvriendelijk te noemen. De effecten van het recente verbod zijn nu te merken. Zo verplaatste Huobi mining pool een enorme hoeveelheid bitcoins (BTC), waarschijnlijk om opnames van Chinezen te kunnen dekken.

Zoals gezegd probeert China crypto het land uit te drijven. Eerder werden miners al de deur gewezen en nu komt daar nog een schepje bovenop. Huobi kondigde aan zijn activiteiten in China te staken terwijl ’s werelds tweede grootste ethereum (ETH) mining pool Spark Pool er helemaal mee stopt.

Uit data van IntoTheBlock blijkt dat de mining pool van Huobi, wat de achtste grootste bitcoin mining pool in de wereld is, maar liefst 100.000 bitcoins heeft verstuurd. Deze bitcoins hebben bij elkaar een waarde van meer dan $4 miljard en is een vergelijkbare hoeveelheid met wat het bedrijf MicroStrategy in totaal bezit aan bitcoins. IntoTheBlock onderzoekers suggereren dat dit met de recente gebeurtenissen in China te maken heeft:

“De recente China-regelgeving resulteerde in de achtste grootste Bitcoin-pool, Huobi-pool, die een groot deel van hun geld verplaatste

Bijna 100k BTC ($4,21 miljard) stroomde weg bij de pool, de grootste verplaatsing sinds 18 december 2017 ‼️ Zou het kunnen zijn om de opnames van klanten op hun beurs te dekken?”

Het is geen gekke gedachte. Mensen in China die hun bitcoin op Huobi hebben staan zullen ofwel hun BTC willen verkopen op de exchange, of deze op willen nemen om ze ergens anders (veilig) te kunnen bewaren.

Ondanks de grote onzekerheid op de markt bleek vorige week dat veel institutionele investeerders het moment aangrepen om meer crypto te kopen. Opnieuw stroomde er namelijk meer geld binnen bij grote crypto-investeringsfondsen zoals die van Grayscale.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie