Timo Bult Timo Bult
30/07/2021 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2021 18:33

Illegale bitcoin (BTC) mining operatie ontdekt op deze bizarre plek in Polen

icon-mining
Mining
Illegale bitcoin (BTC) mining operatie ontdekt op deze bizarre plek in Polen!

Bitcoin (BTC) is de afgelopen jaren enorm in waarde gestegen en dus is het minen van de cryptocurrency steeds populairder geworden. En waar geld te verdienen is, zijn er altijd wel een paar opportunisten die een graantje mee willen pikken. In Polen is nu wel een heel bizar verhaal verschenen. Daar is namelijk een miner betrapt die crypto zat te minen met gestolen elektriciteit… op het hoofdkwartier van de politie!

Gazeta Wyborccza kwam vandaag met een artikel over dit bizarre verhaal. Een IT-specialist zou op het hoofdkwartier in Warschau crypto hebben gemined met elektriciteit en apparatuur van de politie aldaar. De miner zou naast de gratis energie ook hebben geprofiteerd van de goede internetverbinding op het bureau.

De specialist werd al vrij snel betrapt en werd ook direct op straat gezet. De woordvoerder van de politie laat in een reactie weten:

“De apparaatuur die hij gebruikte was niet verbonden met een database van de politie, en de zaak betreft grotendeels de diefstal van elektriciteit,”

Het is niet duidelijk hoeveel bitcoin of crypto de miner heeft weten te minen. Dat er ballen van staal mee gemoeid zijn moge echter duidelijk zijn. Illegale crypto mining operaties komen vrij vaak voor, maar op het hoofdkwartier van de politie is waarschijnlijk nog nooit voorgekomen!

Onlangs zette de politie in Maleisië nog een wals in om miljoenen dollars aan crypto-miners te vernietigen. Deze miners werden in beslag genomen aangezien ze onderdeel waren van een illegale operatie waarbij ook elektriciteit werd gestolen.

Ook in Rusland is het zo nu en dan raak. In 2020 stalen miners nog $6,6 miljoen aan elektriciteit om zodoende gratis bitcoin te kunnen minen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie