Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Monero (XMR) ‘cryptojacking’ een groter probleem dan men denkt volgens BlackBerry VP

Nu hackgroepen zich beter organiseren en betere pogingen doen om de kwetsbaarheden van netwerken te misbruiken, vormen cryptojacking-aanvallen een steeds grotere bedreiging voor mensen.

Maar ook bedrijven die slecht overzicht hebben worden slachtoffers van binnenuit door medewerkers die hun rechten misbruiken voor het illegaal minen van crypto. Dat stelt VP van onderzoek en inlichtingen bij BlackBerry, Josh Lemos, die in gesprek ging met Cointelegraph over de gevaren van Cryptojacking.

- Advertentie -

Desondanks dat een crypto mining-software niet per se kwaadaardig is, maakt het wel misbruik van de getroffen middelen en gaat het vaak gepaard met software die vaak wel kwaadaardig is, zegt Lemos, die ook ziet dat sommige organisaties niet genoeg doen als het gaat om het beschermen van een netwerk.

Wat betreft de malware ontstaat er al snel een patroon dat terug leidt naar het algemene gebruik van de XMRig Monero mining app, zoals malware Lucifer zegt de VP. Volgens hem wordt Monero (XMR) gezien als winstgevender voor de gemiddelde gebruiker vanwege de aard van het mining-algoritme. Wanneer iemand die niet heel bekend is met crypto en snel geld wil verdienen dan worden zij makkelijker slachtoffer van exploitatie.

“Het oude gezegde geldt nog steeds: de beste manier om rijk te worden aan een goudkoorts is door schoppen te verkopen. In dit geval bevatten de schoppen ook malware.”

Aangezien de COVID-19-pandemie nog steeds actief is in verschillende landen, beweert Lamos dat zolang cryptocurrencies worden beschouwd als een “waardevolle alternatieve investering,” de stijgende trend van cryptojacking-aanvallen door zal zetten.

Cryptojacking is malware die computers of telefoons gebruikt als miner zonder dat de gebruiker dat door heeft. Hackers gebruiken hiervoor malware suites om kwetsbaarheden te vinden en zo de beveiliging te kunnen omzeilen. Mining verhoogt het gebruik van energie en kan computer hardware vertragen en beschadigen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.375,02 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.375,02 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...