Kevin Schijven Kevin Schijven
13/01/2022 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2022 17:04

Nog een solo bitcoin miner heeft enorm geluk en verdient $275.000 aan BTC

icon-mining
Mining
Nog een solo bitcoin miner heeft enorm geluk en verdient $275.000 aan BTC

Foto: yuRomanovich/Shutterstock

Eerder deze week was op Crypto Insiders te lezen hoe een enkele gelukkige bitcoin (BTC) miner in zijn eentje een bitcoin block wist te minen. Deze “solo bitcoin-miner” wist daar maar liefst $225 duizend aan BTC mee te verdienen.

Nog verbazingwekkender is dat minder dan twee dagen later het blijkbaar nog een solo bitcoin-miner is gelukt. Ontwikkelaar Dr. Con Kolivas meldt op 13 januari dat deze persoon dit heeft gedaan met een hash rate, oftewel rekenkracht, van maar 116 terahashes per seconde (TH/s). Dat is dus nog minder dan de eerste persoon. De eerste miner had al extreem veel geluk met 126 TH/s.

Men moet rekening houden dat deze 116 TH/s minder is dan de gebruikelijke mining-hardware aankan, waarvan grote mining-farms vaak duizenden tegelijkertijd draaien. Verder meldt Kolivas dat hij bevestigd heeft dat het om een nieuwe miner gaat. Deze persoon begon pas twee dagen geleden, wellicht als reactie op de eerste gelukkige miner.

Bitcoin miners zijn niet meer welkom in Noorwegen met nieuwe wet
  • icon-mining
    Mining

Astronomisch kleine kans

De kans dat dit lukt is “astronomisch” klein, zegt Kolivas. Toch worden anderen nu ook verleidt om dit te proberen. De mining-pool van solo.ckpool.org ziet een flinke toename in de totale hash rate. Kolivas waarschuwt echter dat mensen die zich hieraan wagen, niet verast moeten zijn als zij niet zoveel geluk zullen hebben.

Hij verwijst naar de website solochance.com waar inderdaad te zien is dat met 116 TH/s de kans op succes maar 1 op 1.796.410 is. Dat komt overeen met eens in de 12.475 dagen of meer dan 34 jaar! Momenteel verdienen miners 6,25 BTC voor het verifiëren van een transactieblock. Dat werd gehalveerd na de zogeheten halving die plaatsvond in mei 2020. Naar schatting zal de volgende halving ergens in de lente van 2024 plaatsvinden die de beloning naar 3,125 BTC reduceert.

De prijs van bitcoin ligt momenteel op $44.000. Dat betekent dat de nieuwe solo miner maar liefst $275.000 hieraan verdiende. De reden voor de stijging in de beloning is omdat de bitcoin prijs van $40.000 naar $44.000 is gestegen in de afgelopen dagen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie