Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Mining Oude bitcoin (BTC) miners worden weer aangezet, dit is mogelijk waarom

Oude bitcoin (BTC) miners worden weer aangezet, dit is mogelijk waarom

Oudere bitcoin (BTC) miners, met in het bijzonder de Bitmain Antminer S9, lijken weer langzaam aan het werk gezet te worden. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat miners weer vertrouwen lijken te hebben dat de bitcoin koers goed zal gaan presteren, waarmee oudere miners weer winst kunnen genereren. Daarnaast is ook de moeilijkheidsgraad onlangs naar beneden bijgesteld.

Bitcoin (BTC) miners zetten rigs uit

Velen binnen de Bitcoin-gemeenschap keken uit naar de Bitcoin halvingHet automatische mechanisme van het Bitcoin-protocol zorgde er op 11 mei voor dat de beloningen voor miners werden gehalveerd. Dit zorgt er onder andere voor dat de inflatie van bitcoin binnen de perken blijft.

- Advertentie -

Het effect hiervan was echter daarnaast ook dat het bitcoin minen minder lucratief werd. Vooral oudere miners verbruikten na de halving meer stroom dan de inkomsten die ze genereerden. Het gevolg was dat deze oudere machines offline werden gehaald. Een mooi voorbeeld hiervan is de Antminer S9 van Bitmain, dat lange tijd de populairste miner op de markt was.

Bitcoin_(BTC)_Miners_Aandeel
Bron: Coin Metrics

De gele lijn op de bovenstaande grafiek is het aandeel van de Antminer S9 door de jaren heen. Op zijn hoogtepunt was de S9 goed voor 78% van de totale hash rate. Met de opkomst van nieuwere, efficiëntere rigs zakte dit aandeel terug.

Het aandeel van de S9 begint echter weer iets te klimmen. Dit kan met een aantal factoren te maken hebben, zoals de naar beneden bijgestelde difficulty, het grote aanbod aan tweedehands S9’s en de stijgende bitcoin koers.

Sinds de halving is de totale hash rate met bijna 20 procent afgenomen. De verwachting is dat, nu de moeilijkheidsgraad met 6 procent naar beneden is bijgesteld, er weer een balans gevonden zal worden op het netwerk. Dit zal de situatie voor oudere miners zoals de S9 nog gunstiger kunnen gaan maken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.146,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.210,36 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.215,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.245,36 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...