Timo Bult Timo Bult
19/05/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2022 19:05

Voorzitter Amerikaanse CFTC ziet bitcoin miners het liefst vertrekken

icon-mining
Mining
Voorzitter Amerikaanse CFTC ziet bitcoin miners het liefst vertrekken

Foto: yuRomanovich/Shutterstock

De discussie of Bitcoin (BTC) over moet stappen naar proof-of-stake (PoS), waarbij BTC miners niet langer nodig zijn, duurt nog altijd voort. De voorzitter van de Amerikaanse toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Rostin Behnam, gooide onlangs nog wat olie op het vuur. Uit uitspraken blijkt namelijk dat hij Bitcoin liever richting PoS ziet bewegen.

Bitcoin halving om de hoek, hoe bereidt je voor?
  • icon-mining
    Mining

‘Bitcoin miners gebruiken veel energie maar met weinig economische output’

Behnam deed zijn uitspraken tijdens POLITICO’s Sustainability Summit, waarvan Forbes verslag deed. Hem werd onder andere gevraagd hoe hij tegen het energieverbruik aankijkt, en daar was hij duidelijk over:

“Er is een duidelijke dislocatie tussen het gebruik en de generatie die nodig zijn om deze crypto’s te minen en het soort economische output dat we zien van digitale activa zelf. Dat kan in de loop van de tijd weer in evenwicht komen, maar op dit moment is het duidelijk scheef.”

Het minen van BTC kost veel energie doordat miners complexe rekensommen moeten oplossen. Dit Proof-of-Work (PoW) mechanisme maakt het vrijwel onmogelijk om het netwerk aan te vallen. Naast PoW is er nog PoS, wat een stuk minder stroom verbruikt doordat miners niet langer nodig zijn. Behnam zei hierover:

“[Steeds meer mensen in de industrie beginnen] dit probleem te herkennen en beginnen na te denken over verschillende manieren van mining. U bent misschien bekend met deze termen ‘proof-of-work’ versus ‘proof-of-stake’ en dit zijn slechts methoden om crypto te minen … proof-of-work wordt veel energie-intensiever dan proof-of-stake en veel van deze ontwikkelaars beginnen richting proof-of-stake te bewegen,”

Crypto markt moet richting PoS geduwd worden

Behnam stelt dan ook voor om tijdens het crypto kopen een melding aan de koper te laten zien waarin staat hoeveel stroom de crypto verbruikt. Dit zou “de markt verschuiven naar een meer proof-of-stake-functionaliteit of andere functionaliteiten die dat energieverbruik zullen verminderen.”

Of Bitcoin ooit naar PoS overstapt valt sterk te betwijfelen. Het is voor de echte Bitcoiners namelijk een van de kernwaarden van de cryptocurrency. Mining maakt het netwerk zeer robuust en veilig. Bovendien biedt mining ook een hoop kansen wat betreft de energietransitie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie