Roy van Krieken Roy van Krieken
22/07/2022 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2022 16:04

30% van crypto investeerders wil nooit NFT’s kopen

icon-nft
NFT nieuws
30% van crypto investeerders wil nooit NFT’s kopen

Foto: Sergey Francishko/Shutterstock

Vorig jaar zette de non-fungible token (NFT) sector plotseling als een storm op. De populariteit en van NFT’s steeg door het dak en even waren de digitale plaatjes niet meer weg te denken uit de crypto industrie. Ondertussen is de populariteit van NFT’s echter weer wat gedaald. Zeker 1 op de 3 crypto investeerders zegt vandaag de dag zelfs nooit een NFT te willen kopen.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Is de NFT hype over?

Uit een onderzoek van DEXterlab dat vandaag werd gepubliceerd blijkt dat de interesse in NFT’s de laatste paar maanden scherp is afgenomen. In een aantal enquêtes werden crypto investeerders ook gevraagd of zij op dit moment NFT’s bezitten, of dat zij mogelijk in de toekomst van plan zijn om NFT’s aan te schaffen.

Opmerkelijk is dat bijna 60% van de crypto investeerders op dit moment nog geen NFT’s in het bezit heeft. 26,6% geeft aan dat zij dit mogelijk in de toekomst wel van plan zijn. 31,7% geeft echter aan dat zij onder geen enkele omstandigheid van plan zijn om te investeren in NFT’s. Ondanks de populariteit van NFT’s vorig jaar heeft slechts minder dan de helft van de crypto investeerders dus een NFT in het bezit.

Ook blijkt uit de resultaten dat 17,1% van de personen hun eerste NFT in 2021 of eerder heeft gekocht. Ondanks een aanzienlijke daling van het aantal zoekopdrachten naar “NFT” in 2022, blijkt uit de statistieken dat er dit jaar meer mensen waren dan in 2021 die voor het eerst een NFT kochten. Dit vertegenwoordigde 24,4% van de ondervraagden

De NFT ‘bearmarkt’

Dat NFT’s niet meer zo populair zijn als aan het einde van 2021 heeft natuurlijk voor een groot deel ook te maken met het feit dat we nu in een diepe bearmarkt zitten. Ook de interesse naar bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) is op dit moment een stuk lager.

DEXterlab vroeg ook aan investeerders of zij van plan waren om NFT’s te kopen tijdens deze bearmarkt. Tenslotte, de prijzen van de meeste NFT’s zijn op dit moment een stuk lager. 51,6% gaf aan dit niet van plan te zijn. 35,2% is wel van plan om tijdens de crypto winter een NFT aan te schaffen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie