Roy van Krieken Roy van Krieken
04/09/2022 12:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2022 12:21

Bekende acteur Bill Murray wordt voor $185.000 gehackt

icon-nft
NFT nieuws

De Amerikaanse acteur Bill Murray lanceerde een paar dagen geleden een non-fungible token (NFT) collectie die was gebaseerd op zijn eigen leven. De opbrengsten van de verkoop van de NFT’s zouden naar een goed doelen gaan. Echter, dit feest kon helaas niet door gaan. Slechts een paar uur nadat de veiling ten einde kwam wist een hacker de persoonlijke wallet van Murray te hacken. Hij ging er vandoor met zeker $185.000 aan cryptocurrencies.

NFT’s zijn terug – Cryptopunks worden voor recordbedragen verkocht
  • icon-nft
    NFT nieuws

Ook beroemdheden worden gehackt

De verkoop van de NFT’s bracht in totaal 119,2 ETH op, die ether tokens hebben op dit moment een marktwaarde van zo’n $185.000. Volgens on-chain data van Etherscan begon de hacker op 1 september met het systematisch plunderen van de crypto wallet van Bill Murray, dat meldt CoinDesk.

Daarnaast werd ook bekend dat de hacker zeker nog 800 NFT’s van de Bill Murray collectie probeerde te stelen. Dit lukte de hacker gelukkig niet, maar toch heeft hij meer dan 100 ETH buit weten te maken. Wat deze diefstal nog verwerpelijker maakt is natuurlijk het feit dat het geld bedoeld was als donatie voor een goed doel. Dit goede doel was het Chive Charities initiatief. De opbrengsten zouden via deze organisatie naar een driejarig meisje gaan, genaamd Evelyn, met een extreem zeldzame genetische aandoening.

Onderzoek naar hack gestart

Inmiddels heeft het NFT consultancy platform Project Venkman, dat verantwoordelijk was voor het beheren van de collectie van Murray, de overgebleven NFT’s naar een veilige plek verplaatst. Daarnaast is er een grootschalig onderzoek van start gegaan. Voor dit onderzoek wordt zelfs samengewerkt met het blockchain-analyse bureau Chainalysis.

“We hebben Chainalysis ingeschakeld binnen 10 minuten nadat we van de aanval hoorden. Ze zullen daar een groter rapport over hebben, en ze zijn nog steeds alle sporen aan het onderzoeken,” zei Gavin Gilles van Project Venkman.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de hacker de gestolen fondsen heeft overgemaakt naar een adres dat gekoppeld is aan crypto exchange Binance en Union Chain. Echter, het is nog niet duidelijk hoe de hacker toegang tot de wallet van Bill Murray heeft weten te krijgen. 

Het team van de acteur heeft na het incident ook aangifte gedaan bij de politie om een officieel strafrechtelijk onderzoek in te stellen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie