Erik Juffermans Erik Juffermans
03/03/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2023 07:00

Binance creëert 10 duizend NFT kunstwerkjes met AI in 2,5 uur

icon-nft
NFT nieuws
Binance mag Voyager deal toch doorzetten van rechter

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Op dinsdag lanceerde Binance een non-fungible token (NFT) generator die gebruik maakt van articial intelligence (AI). ‘Bicasso’ is de naam van de generator van ’s werelds grootste crypto exchange en genereerde in luttele uren 10 duizend verschillende NFT’s. Gebruikers kunnen hun eigen foto’s uploaden die de generator vervolgens gebruikt om een NFT te creëren. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 duizend NFT’s in 2.5 uur

De test versie van Bicasso was meteen een groot succes. Volgens CEO van Binance, Changpeng ‘CZ’ Zhao, moest de generator een beetje bijkomen na al het harde werk. 

“Bicasso’s eerste pilot heeft zojuist 10 duizend NFT’s gemint in 2,5 uur. De AI was een beetje gestrest, maar hij is al wat bijgekomen.”

De eerste testversie van Bicasso was niet geheel foutloos. Volgens Binance zal het team hard aan de slag gaan met de servers om het minting proces verbeteren.

“Ons team werkt momenteel aan de capaciteiten van de servers om fouten te verminderen en alles soepeler te laten functioneren.”

Kunst gegeneerd door artificial intelligence is in korte tijd zeer populair geworden. Meerdere trends gingen de social media wereld over waarbij gebruikers AI afbeeldingen genereren op basis van eigen foto’s.

Ook het gerenommeerde kunst veilinghuis Christie’s erkent de waarde van deze nieuwe vorm van kunst. Op 28 februari veilde het veilinghuis een Fidenza NFT voor 440 duizend dollar. De Fidenza NFT werd met een computer gegenereerd.

Artificial intelligence en crypto

Ook voor andere facetten van de crypto sector lijkt artificial intelligence belangrijk te kunnen zijn. AI staat nog in de kinderschoenen maar blijkt nu al van grote waarde te kunnen zijn. Het netwerk SingularityNET op Cardano is een voorbeeld van hoe AI diensten al in praktijk functioneren.

Hoe de combinatie van AI en blockchain er uit zal gaan zien is nog niet helemaal zeker. Maar het is duidelijk dat de ontwikkelingen momenteel heel snel gaan. Het zal dan ook niet lang duren voordat we een duidelijker beeld hebben van hoe AI een rol zal gaan spelen in de crypto sector.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie