Simon Bosch Simon Bosch
25/05/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2023 12:30

Bitcoin NFT’s stormen naar de top en halen Solana in

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Altcoins lopen achter op bitcoin, toch stijgen solana en deze munten

Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

Begin deze maand werd het Bitcoin-netwerk overladen met transacties afkomstig van twee nieuwe gebruiksdoelen, namelijk Non-Fungible Tokens (NFT’s) en het minten van altcoins. De hierdoor ontstane opstopping werd zó extreem dat mensen dachten dat het netwerk werd aangevallen. Nu is het netwerk populairder dan Solana geworden voor NFT’s.

Bitcoin in gevaar? Beleggers stappen over naar defensieve investeringen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin razend populair voor NFT’s

Dat blijkt uit on-chain data van The Block. Eind april was het handelsvolume van NFT’s op Solana (SOL) nog hoger dan op Bitcoin (BTC), toen werd er namelijk nog nauwelijks gehandeld in de blockchainplaatjes op Bitcoin. Met de enorme toename in populariteit is daar verandering in gekomen.

De week is nog niet voorbij, maar op het moment van schrijven is er al 14,3 miljoen dollar aan NFT’s op de Bitcoin-blockchain verhandeld. Op Solana gaat het om 8,4 miljoen dollar. Alleen Ethereum (ETH) is dus groter, dat netwerk heeft deze week al NFT-transacties ter waarde van 40,5 miljoen dollar verwerkt.

In de week van 8 mei was het verschil zelfs nog groter met voor Solana en Bitcoin een volume van respectievelijk 9,3 miljoen dollar en 51,5 miljoen dollar. Die week vormde de piek, toen is Ordinals écht doorgebroken. Zelfs ten opzichte van het volume op Ethereum was de stijging opzienbarend, dat die week zo’n 91,6 miljoen dollar verwerkt heeft.

Bitcoin was op dit vlak dus meer dan half zo groot als Ethereum. Best indrukwekkend, voor iets wat nog maar een paar maanden kan op Bitcoin. Als je alle blockchains waar je NFT’s op kunt minten meeneemt, dan verzorgde het ongeveer 30% van alle on-chain NFT-transacties.

Advertentie

NFT markt hard gekrompen

Nu lijkt de hype flink te zijn afgenomen, en dat is ook te zien aan het handelsvolume. Het verschil tussen dat van Bitcoin en Solana is nu afgenomen tot ‘maar’ 5,9 miljoen. Bitcoin is nu nog ongeveer 70% groter dan Solana voor dit doeleinde. Het volume is nu bovendien 20% van de totale markt, niet 30% meer.

Begin deze week schreven we dat het volume in bijna twee jaar tijd niet zo laag is geweest als nu. De krimp is dus niet beperkt gebleven tot Bitcoin.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie