Simon Bosch Simon Bosch
28/05/2024 13:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2024 12:01

Christiano Ronaldo & Binance lanceren crypto collectie ondanks rechtszaak

icon-nft
NFT nieuws
Christiano Ronaldo & Binance onthullen crypto collectie ondanks rechtszaak

Foto: RMilan/Shutterstock

In juni van 2022 kondigde topvoetballer Christiano Ronaldo aan een NFT-collectie uit te brengen samen met Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld.

Deze week zullen Binance en Ronaldo alweer de vierde NFT-collectie samen lanceren. Dat is opvallend, want de Ronaldo wordt ondertussen aangeklaagd voor de NFT’s.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Christiano Ronaldo kampt met NFT rechtszaak

Eind 2023 klaagde een groep crypto-investeerders Ronaldo aan. De voetbalster zou volgens de aanklagers de NFT’s op een misleidende manier hebben vermarkt. De topsporter zou met de NFT’s mensen hebben aangespoord om ongeregistreerde effecten te kopen op Binance.

De aanklagers eisen een schadevergoeding van maar liefst 1 miljard dollar. De zaak kreeg begin dit jaar ook nog een merkwaardige wending. Het was namelijk niet zeker wat Ronaldo’s woonadres was.

De Amerikaanse overheid klaagde vorig jaar Binance aan, onder andere vanwege de verkoop van ongeregistreerde effecten. Vlak voordat de aanklagers Ronaldo beschuldigden, kreeg Binance een gigantische boete van het Ministerie van Justitie.

Advertentie

Vierde NFT-collectie Ronaldo en Binance komt deze week

De Portugese voetballer heeft al drie verschillende NFT-collecties met Binance geïntroduceerd, maar de vierde heeft tot nu toe op zich moeten laten wachten.

Ondanks de lopende rechtszaak moet daar aankomende woensdag verandering in komen, schrijft Binance in een blogartikel.

Om 10 uur Nederlandse tijd zullen de eerste NFT’s uit de nieuwe collectie worden onthuld.

Om een exemplaar te bemachtigen heb je een Binance-account met het ID-verificatieproces voltooid nodig. Betalen voor de tokens kan met de USDT-stablecoin. Het is nog niet bekend wat ze moeten kosten. Dat zullen we aankomende woensdag te weten komen, net als het aantal nieuwe NFT’s. Wel verklaart Binance dat er één erg zeldzame NFT uitgebracht zal worden.

“Dankzij mijn voetbalcarrière heb ik de hele wereld over mogen reizen, en ik ben vereerd om te spelen voor de meest prestigieuze clubs. Nu is het jullie beurt om mij te vergezellen op die reis,” aldus Christiano Ronaldo.

Met de NFT’s krijgen eigenaren toegang tot de online CR7-community. Met voorgaande NFT’s kreeg je ook toegang tot een speciaal trainingsevenement met hemzelf, maar het is niet duidelijk of zo’n evenement er ook komt met de nieuwe reeks.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie
Advertentie