Dit is de gigantische koersstijging van NFT-postzegels

icon-nft
NFT nieuws
dit_is_de_gigantische_koersstijging_van_NFT_postzegels

iQoncept / Shutterstock

Wellicht heb je al meegekregen dat PostNL binnenkort met beide benen de wereld van crypto en non-fungible tokens (NFT’s) in gaat stappen. Het bedrijf brengt dit najaar namelijk NFT-cryptopostzegels uit. Maar waarom is dit nou zo interessant voor crypto investeerders? In andere landen blijkt namelijk dat de koersen van vergelijkbare NFT-postzegels enorm zijn gestegen.

Oostenrijkse NFT-postzegels

Onder andere het nationale postbedrijf van Oostenrijk, de Österreichische Post, heeft al eerder NFT-cryptopostzegels in de verkoop gedaan. Dit bleek een daverend succes. Niet alleen was elke reeks binnen de kortste keren uitverkocht, ook de koersen van deze cryptopostzegels stegen al snel na de lancering enorm.

Op de NFT-marktplaats OpenSea.io is goed te zien dat het verkopen van NFT-cryptopostzegels een lucratieve bezigheid kan zijn. Op de eerste dag van uitgave, 12 juni 2019, was de gemiddelde verkoopprijs van de Oostenrijkse NFT-cryptopostzegels 0,04 ETH, omgerekend zo’n $75.

Echter, binnen enkele dagen steeg de gemiddelde verkoopprijs op OpenSea behoorlijk. Af en toe kwam deze gemiddelde verkoopprijs zelf tot boven de 1 ETH, wat vandaag de dag zo’n $1.800 is, uit. Dat is een rendement van zo’n 2.400%!. Vooral de zeldzame NFT-cryptopostzegels deden het prijstechnisch bijzonder aardig.

Swiss Post

Ook de Swiss Post heeft in het verleden NFT-cryptopostzegels uitgegeven. Hier zien we eigenlijk hetzelfde als bij de Oostenrijkse cryptopostzegels. Sommige postzegels worden vandaag de dag op OpenSea nog altijd verkocht tegen prijzen die zeker twee keer zo hoog liggen als op de dag van lancering. 

Wat is de NL Crypto Stamp?

De NFT-cryptopostzegel van PostNL zal waarschijnlijk niet veel verschillen van de collecties van cryptopostzegels uit andere landen. Doordat PostNL ook samenwerkt met de Österreichische Post voor de uitgifte van de NL Crypto Stamp, lijken deze vanzelfsprekend fundamenteel ook erg op elkaar.

Zie jij mogelijk een kans, of wil je simpelweg een uniek verzamelitem in je bezit krijgen? Houd dan Crypto Insiders goed in de gaten. Op dinsdag zal hier namelijk een nieuwe hint verschijnen voor het Crypto Chase raadsel van PostNL. Mocht je het antwoord op het raadsel weten, dan maak je kans om op de whitelist te komen om gegarandeerd een NFT-cryptopostzegel te kunnen bemachtigen.

Voor meer informatie over de NL Crypto Stamp kun je hier klikken

Wellicht heb je al meegekregen dat PostNL binnenkort met beide benen de wereld van crypto en non-fungible tokens (NFT) in gaat stappen. Het bedrijf brengt dit najaar namelijk NFT postzegels uit. Er bestaat echter een probleem; de oplage is zeer beperkt, en de interesse zal waarschijnlijk torenhoog zijn.

PostNL ‘Crypto Chase’

Om die reden heeft PostNL, in samenwerking met Crypto Insiders, een manier bedacht om geïnteresseerden te garanderen dat zij niet buiten de boot zullen vallen tijdens de verkoop van de NL Crypto Stamps. Door mee te doen aan het oplossen van een raadsel, de Crypto Chase, maak je kans op de digitale zegel.

Elke week wordt er door PostNL een hint gegeven over het dier dat op de NL Crypto Stamps te zien zal zijn. Ondertussen hebben we de eerste hint al achter de rug en als je deze hebt gemist, kun je hier de hint alsnog bekijken. In totaal zullen er vier hints verschijnen en dat betekent dat we er nog drie kunnen verwacht. De eerstvolgende hint zal op maandag op Crypto Insiders verschijnen. Houd de website dus goed in de gaten!

Mocht je straks, of wellicht zelfs nu al, weten welk dier er in de hints bedoeld wordt, dan maak je kans om op de whitelist te komen voor de verkoop van de NFT-cryptopostzegels. Dit betekent dat er een unieke NFT-postzegel voor jou wordt gereserveerd.

Op 2 september zal er bekend gemaakt worden wat het antwoord van het raadsel had moeten zijn. Op die dag gaat ook de pre sale officieel van start.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie