Timo Bult Timo Bult
15/07/2022 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2022 11:30

Gamers staan open voor crypto in de metaverse, onthult onderzoek

Nieuws

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Bij veel gamers vallen crypto en non-fungible tokens (NFT) niet direct in de smaak. Toch laat een recent onderzoek van Globant zien dat alsnog 34% van de gamers interesse heeft in het gebruik van crypto in de metaverse.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gamers en crypto in de metaverse

Een van de redenen waarom gamers het niet altijd goed kunnen vinden met crypto en NFT’s is de trend van microtransacties binnen games. Zodra een game-ontwikkelaar dit inzet binnen zijn games, lijkt het er al gauw op dat het spelers wil uitmelken om zoveel mogelijk geld te verdienen.

Toch is er alsnog interesse vanuit deze hoek als het om crypto in de metaverse gaat. YouGov vroeg in een onderzoek voor software-ontwikkelaar Globant aan 1.000 volwassen gamers hoe zij over dit hele concept denken.

Ten eerste valt op dat 40% van de ondervraagden interesse heeft in play-to-earn, oftewel verdienen met het spelen van spellen. Deze 40% stelt interesse te hebben in een mix tussen zowel spelen als verdienen. Niet geheel onverwacht stelt slechts 11% meer interesse te hebben in het verdienen van geld dan het spelen van spellen. 49% stelt juist meer interesse te hebben in het spelen.

Al met al is 34% geïnteresseerd in het gebruiken van cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC), binnen de metaverse. Er is dus geen complete afkeer te zien onder de gamers. Wel kocht slechts 16% van hen een NFT in het verleden.

Metaverse en crypto zullen goede impact hebben op gaming

De gamers werd daarnaast gevraagd of zij verwachten dat de metaverse de gaming-industrie zal veranderen. 52% is het daarmee eens, waarvan 51% verwacht dat dit een positieve impact zal hebben, 25% denkt juist van niet.

Gaming blijft een interessante industrie voor crypto. Ook de ex-CEO van Nintendo, Reggie Fils-Aimé, ziet grote potentie in blokchain voor games. Zo zei hij dit jaar:

“Er zijn games waarin ik 300 uur heb geïnvesteerd… als ik klaar ben om naar iets anders over te gaan, zou het dan niet geweldig zijn om geld te verdienen met wat ik heb opgebouwd?”

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie
Advertentie