Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
09/03/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2022 19:00

Haagse student uploadt ziel als NFT op de blockchain en jij kan ‘m kopen

icon-nft
NFT nieuws
haagste_student_uploadt_ziel_op_de_blockchain_als_NFT

De Haagse kunstacademiestudent Stijn van Schaik (21) heeft zijn ziel als digitaal kunstwerk te koop gezet. Hij heeft dit gedaan om licht te schijnen op de mogelijkheden van cryptocurrency. De ziel staat nu te koop op OpenSea, een marktplaats voor NFT’s. De nieuwe eigenaar kan vervolgens de ziel gebruiken, doorverkopen of bewaren, zoals in het bijbehorende contract staat omschreven.

Een NFT (of Non-Fungible Token) is een uniek digitaal object. Slechts één persoon kan een NFT bezitten, tenzij de NFT wordt doorverkocht. Momenteel worden NFT’s voornamelijk gebruikt om eigendom van afbeeldingen of in-game items te vertegenwoordigen. Er zit echter meer potentie in de technologie. Zo kunnen er tickets worden verkocht als NFT, waardoor een ticket beter kan worden gecontroleerd op authenticiteit en aan bepaalde regels moet voldoen. Een ticket zou bijvoorbeeld niet meer dan 20% boven de oorspronkelijke prijs kunnen kosten.

Om deze potentie aan te kaarten heeft de Advertising student Stijn van Schaik zijn ziel geüpload als NFT. Zijn ziel staat te koop voor 0,1 ethereum (op het moment van schrijven is een ethereum $2.736 waard). Hij hoopt ook mensen te bereiken die nog weinig van NFT’s of cryptocurrency weten, om ze wat te kunnen leren over de technologie. Zo creëert hij een moderne variant van het klassieke verhaal over mensen die hun ziel verkopen.

De ziel is gemint (het maken van een NFT op een blockchain) op Polygon. Polygon is een protocol dat kan communiceren met de Ethereum blockchain. Je kan de ziel kopen op de NFT-marktplaats ‘OpenSea’. OpenSea is de meest populaire plek om NFT’s te verhandelen.

Op Stijn zijn website staat een contract waarin staat waar de koper aan moet voldoen om de ziel te kunnen kopen en wat deze persoon er vervolgens mee mag doen. Zo staat er in sectie IV, artikel A:

Example uses of the Soul which would be permitted under these terms include (but are not limited to): . . . Sacrificing or offering said Soul, in whole or in part, to any deity or spiritual entity

De eerste belangstellenden hebben zich inmiddels bij de student gemeld.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie