Kevin Schijven Kevin Schijven
22/03/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2022 18:05

Hacker steelt $1,8 miljoen aan NFT’s van crypto oprichter

icon-nft
NFT nieuws
Nieuw crypto bedrijf stellen van hackers

Foto: DesignX Pro/Shutterstock

Arthur Cheong, bekend als ‘Athur_0x’ en oprichter van DeFiance Capital, meldt op 22 maart dat een hacker een enorme berg aan cryptocurrencies en vooral non-fungible tokens (NFT) van hem heeft gestolen.

Cybersecuritybedrijf PeckShield meldt op 22 maart dat maar liefst 17 Azuki, 5 CloneX, 2 Hedges en 33 Second Self zijn gestolen van Cheong. Het gaat om maar liefst 78 NFT’s in totaal en ze komen allemaal uit populaire collecties. Daarnaast blijkt uit het wallet-adres dat ook crypto als wrapped ether (WETH), lido dao token (LDO), looksrare (LOOKS) en dydx (DYDX) zijn gestolen.

In totaal gaat het om maar liefst 585 ethereum (ETH), ter waarde van zo’n $1,77 miljoen, dat de hacker buit heeft gemaakt. De oprichter van het decentralized finance (DeFi) bedrijf meldt dat hij normaliter zeer voorzichtig te werk gaat. Hij had niet verwacht dat dit hem zou kunnen overkomen.

Veelbelovend crypto-gamebedrijf opgericht door Hollywood topfiguren
  • icon-nft
    NFT nieuws

Ethereum hot wallet gecomprimeerd via spear phishing

Even later meldde Cheong op Twitter dat hij waarschijnlijk heeft uitgevonden hoe de hacker te werk is gegaan. Hij noemt het een “gerichte social engineering aanval” die plaatsvond met behulp van een zogenaamde spear phishing e-mail. Dat is een vorm van de phishing fraude, maar dan meer doelgericht.

Het incident toont aan waarom investeerders over het algemeen wordt aangeraden om hun crypto niet in een hot wallet, maar in een cold wallet op te slaan. Dat zijn meestal hardware wallets die losgekoppeld kunnen worden van het internet en dus minder gevoel zijn voor hackers. Zojuist beschuldigde Cheong de beruchte Noord-Koreaanse hackers Lazarus Group van de diefstal.

In een merkwaardige wending krijgt Cheong veel steun vanuit de community. Meerdere gebruikers melden dat zij de gestolen NFT’s teruggekocht hebben via de OpenSea NFT marktplaats en van plan zijn deze terug te geven aan Cheong. Dat meldt bijvoorbeeld deze “Cirrus,” die dit wellicht doet omdat hijzelf ook ooit het slachtoffer was van oplichting.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie