Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
09/12/2023 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2023 15:51

Hoe crypto muziek van Michael Jackson gaat vereeuwigen

icon-nft
NFT nieuws
Hoe crypto muziek van Michael Jackson gaat vereeuwigen

Foto: Vicki L. Miller/Shutterstock

De wereldberoemde artiest Michael Jackson zal vereeuwigd worden op de blockchain. Een van de eerste studio demo’s, toen Michael Jackson nog maar 8 jaar oud was, zal worden uitgebracht als een digitale vinyl op het Zweedse blockchain-muziekplatform Anotherblock.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Big Boy NFT

Het gaat om opnames van het nummer Big Boy. Ze zijn 56 jaar oud en stammen uit 13 juli 1967. Het is de eerste keer dat de opnames publiekelijk beschikbaar worden gemaakt. De opname zal 4 dagen lang beschikbaar zijn op Anotherblock zodat gebruikers de digitale versie ervan kunnen kopen. Het biedt een nieuwe manier voor fans om muziek te bezitten en te ervaren, in lijn met de groeiende trend van non-fungible tokens (NFT’s) in de muziekindustrie.

De release is mogelijk gemaakt door een samenwerking met Recordpool, de eigenaar van de opname. Anotherblock fungeert ook als een marktplaats waar muziekrechten en royalty’s kunnen worden gekocht en verkocht. Dit biedt een nieuwe manier voor artiesten en rechthebbenden om inkomsten te genereren, en voor fans en investeerders om te investeren in muziek. Naast Michael Jackson zijn er ook andere artiesten beschikbaar gemaakt op het platform zoals Rihanna, The Weeknd en Justin Bieber.

Zowel Katherine Jackson, de moeder van Michael Jackson, als de CEO van Anotherblock, Michel Traore, hebben hun enthousiasme over de release uitgesproken. Katherine Jackson benadrukt dat deze opnamen een bewijs zijn van de tijdloze aard van Michael Jacksons’ verhaal en muziek.

Advertentie

Muziek inscripties op Bitcoin netwerk

De integratie van muziek in blockchain-platformen wordt steeds populairder. Zo zag Bitcoin (BTC) een tijdje geleden een significante update waarbij zogenaamde ‘recursieve inscripties’ het nu mogelijk maakt om muziek direct op de Bitcoin blockchain te graveren. De ‘Descent Into Darkness Music Engine’, ontwikkeld door de pseudonieme programmeur Ratoshi, benut deze nieuwe technologie. Deze innovatie stelt gebruikers in staat om met enkele trefwoorden eigen muziekstukken te genereren. Ratoshi heeft bij de ontwikkeling van de geluiden samengewerkt met OpenAI’s ChatGPT, wat resulteerde in een geavanceerde on-chain applicatie.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie