Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
09/12/2023 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2023 15:51

Hoe crypto muziek van Michael Jackson gaat vereeuwigen

icon-nft
NFT nieuws
Hoe crypto muziek van Michael Jackson gaat vereeuwigen

Foto: Vicki L. Miller/Shutterstock

De wereldberoemde artiest Michael Jackson zal vereeuwigd worden op de blockchain. Een van de eerste studio demo’s, toen Michael Jackson nog maar 8 jaar oud was, zal worden uitgebracht als een digitale vinyl op het Zweedse blockchain-muziekplatform Anotherblock.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Big Boy NFT

Het gaat om opnames van het nummer Big Boy. Ze zijn 56 jaar oud en stammen uit 13 juli 1967. Het is de eerste keer dat de opnames publiekelijk beschikbaar worden gemaakt. De opname zal 4 dagen lang beschikbaar zijn op Anotherblock zodat gebruikers de digitale versie ervan kunnen kopen. Het biedt een nieuwe manier voor fans om muziek te bezitten en te ervaren, in lijn met de groeiende trend van non-fungible tokens (NFT’s) in de muziekindustrie.

De release is mogelijk gemaakt door een samenwerking met Recordpool, de eigenaar van de opname. Anotherblock fungeert ook als een marktplaats waar muziekrechten en royalty’s kunnen worden gekocht en verkocht. Dit biedt een nieuwe manier voor artiesten en rechthebbenden om inkomsten te genereren, en voor fans en investeerders om te investeren in muziek. Naast Michael Jackson zijn er ook andere artiesten beschikbaar gemaakt op het platform zoals Rihanna, The Weeknd en Justin Bieber.

Zowel Katherine Jackson, de moeder van Michael Jackson, als de CEO van Anotherblock, Michel Traore, hebben hun enthousiasme over de release uitgesproken. Katherine Jackson benadrukt dat deze opnamen een bewijs zijn van de tijdloze aard van Michael Jacksons’ verhaal en muziek.

Advertentie

Muziek inscripties op Bitcoin netwerk

De integratie van muziek in blockchain-platformen wordt steeds populairder. Zo zag Bitcoin (BTC) een tijdje geleden een significante update waarbij zogenaamde ‘recursieve inscripties’ het nu mogelijk maakt om muziek direct op de Bitcoin blockchain te graveren. De ‘Descent Into Darkness Music Engine’, ontwikkeld door de pseudonieme programmeur Ratoshi, benut deze nieuwe technologie. Deze innovatie stelt gebruikers in staat om met enkele trefwoorden eigen muziekstukken te genereren. Ratoshi heeft bij de ontwikkeling van de geluiden samengewerkt met OpenAI’s ChatGPT, wat resulteerde in een geavanceerde on-chain applicatie.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie