Roy van Krieken Roy van Krieken
22/06/2022 19:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2022 19:02

NFT handelsvolume daalt tot laagste punt in 2022

icon-nft
NFT nieuws
NFT handelsvolume daalt tot laagste punt in 2022

Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

Cryptocurrencies staan in 2022 tot nu toe vooral in het teken van kelderende koersen en vuurrode dagen. Er kan dan ook gerust gesproken worden van een nieuwe crypto winter. Deze crypto winter zorgt er ook voor dat de non-fungible token (NFT) sector rake klappen krijgt. Volgens data van The Block Crypto is het handelsvolume op NFT marktplaatsen op dit moment het laagste sinds het begin van het jaar.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT handelsvolume

Het totale handelsvolume van NFT’s op toegewijde marktplaatsen was in mei van dit jaar slechts $4 miljard. Dat lijkt op het eerste gezicht wellicht veel, maar ter vergelijking was het NFT handelsvolume slechts een maand eerder nog $7,18 miljard. Dat betekent een daling van maar liefst 44% in een maand tijd. 

Januari was werkelijk een topmaand voor NFT marktplaatsen. Destijds was het handelsvolume een reusachtige $16,7 miljard. Sindsdien is het totale handelsvolume van NFT’s op marktplaatsen echter hard achteruit gegaan.

Advertentie

OpenSea blijft aan kop staan

De grootste NFT marktplaats van het moment blijft met kop en schouders OpenSea. Deze marktplaats is eigenlijk al sinds de opkomst van de NFT sector vorig jaar de meest gebruikte marktplaats en zodoende is het totale handelsvolume hier ook het hoogst.

Alleen in januari van dit jaar was hier een uitzondering op te bemerken. In die maand werd OpenSea namelijk even van de troon gestoten qua volume. Destijds was LooksRare even de grootste NFT marktplaats met een handelsvolume van ruim $11 miljard.

Waarom slinkt het volume?

Dat het handelsvolume drastisch terugneemt heeft uiteraard alles te maken met een gebrek aan interesse onder investeerders. Het is nou eenmaal een moeilijke en onzekere periode en schijnbaar laten investeerders op zo’n moment eerder NFT’s links liggen.

Dat fenomeen zien we overigens niet alleen bij NFT’s, maar bij veel crypto is het handelsvolume lager dan wat we gewend waren. De kans is dan ook reëel dat het NFT handelsvolume weer zal stijgen wanneer de markt weer enigszins bijtrekt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie
Advertentie