Max Duiker Max Duiker
31/05/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2023 04:00

NFT handelsvolume voor Bored Apes rijst de pan uit

icon-nft
NFT nieuws
El volumen de operaciones de NFT para Bored Apes se dispara

Foto: mundissima/Shutterstock

Terwijl het handelsvolume van non-fungible tokens (NFT’s) flink aan het dalen is, komt er in een rapport van DappRadar naar buiten dat het handelsvolume van Bored Ape Yacht Club (BAYC) juist hard stijgt. Dat lijkt echter het gevolg te zijn van zogeheten ‘wash trading.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handelsvolume BAYC door het dak

Het handelsvolume van BAYC is in een week tijd vertienvoudigd. Terwijl het aantal verkopen steeg, tikte de NFT-collectie een indrukwekkend wekelijks volume van $25,28 miljoen aan. Echter schuilt er achter deze statistieken meer dan je denkt: De belangrijkste reden voor deze enorme stijging in handel, is te wijten aan wash trading. 

Wash trading is een proces waarbij traders hun assets verspreiden over verschillende wallets, of verhandelen met handelspartners. De NFT’s worden dus niet echt verkocht, maar slechts tussen wallets verplaatst. Hierdoor lijkt het handelsvolume hoog, maar wordt in realiteit slechts kunstmatig verhoogd, terwijl de NFT’s niet van eigenaar veranderen.

Advertentie

Punten verdienen voor airdrops

De meerwaarde aan wash trading is dat het verhandelen van de NFT’s, of in feite verplaatsen, punten oplevert. Blur bijvoorbeeld, een handelsplatform voor NFT’s, doet aan airdrops waarbij wallets met een hoger aantal punten meer tokens krijgen. Des te hoger en risicovoller het bod, des te meer punten een wallet krijgt. 

Dit leidt ertoe dat het handelsvolume van BAYC sterk stijgt. BAYC NFT’s zijn zeer aantrekkelijk voor traders die veel punten willen verdienen om hiermee meer kans te maken op een lucratieve airdrop. De NFT’s zijn namelijk over het algemeen zeer waardevol en leveren hierdoor meer punten op. Ook is het een van de NFT-lijnen waarbij een dubbel aantal punten wordt toegekend bij het plaatsen van een bod. 

De NFT-markt is al een langere tijd gestaag aan het dalen. Volgens een rapport van Footprint Analytics is het handelsvolume van NFT’s in de afgelopen maand met 50% gedaald. Ook is er door de makkelijke toegankelijkheid van NFT-handelsplatformen een overschot aan NFT-verkopers. 

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie
Advertentie