Max Max
31/05/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2023 04:00

NFT handelsvolume voor Bored Apes rijst de pan uit

icon-nft
NFT nieuws
El volumen de operaciones de NFT para Bored Apes se dispara

Foto: mundissima/Shutterstock

Terwijl het handelsvolume van non-fungible tokens (NFT’s) flink aan het dalen is, komt er in een rapport van DappRadar naar buiten dat het handelsvolume van Bored Ape Yacht Club (BAYC) juist hard stijgt. Dat lijkt echter het gevolg te zijn van zogeheten ‘wash trading.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handelsvolume BAYC door het dak

Het handelsvolume van BAYC is in een week tijd vertienvoudigd. Terwijl het aantal verkopen steeg, tikte de NFT-collectie een indrukwekkend wekelijks volume van $25,28 miljoen aan. Echter schuilt er achter deze statistieken meer dan je denkt: De belangrijkste reden voor deze enorme stijging in handel, is te wijten aan wash trading. 

Wash trading is een proces waarbij traders hun assets verspreiden over verschillende wallets, of verhandelen met handelspartners. De NFT’s worden dus niet echt verkocht, maar slechts tussen wallets verplaatst. Hierdoor lijkt het handelsvolume hoog, maar wordt in realiteit slechts kunstmatig verhoogd, terwijl de NFT’s niet van eigenaar veranderen.

Advertentie

Punten verdienen voor airdrops

De meerwaarde aan wash trading is dat het verhandelen van de NFT’s, of in feite verplaatsen, punten oplevert. Blur bijvoorbeeld, een handelsplatform voor NFT’s, doet aan airdrops waarbij wallets met een hoger aantal punten meer tokens krijgen. Des te hoger en risicovoller het bod, des te meer punten een wallet krijgt. 

Dit leidt ertoe dat het handelsvolume van BAYC sterk stijgt. BAYC NFT’s zijn zeer aantrekkelijk voor traders die veel punten willen verdienen om hiermee meer kans te maken op een lucratieve airdrop. De NFT’s zijn namelijk over het algemeen zeer waardevol en leveren hierdoor meer punten op. Ook is het een van de NFT-lijnen waarbij een dubbel aantal punten wordt toegekend bij het plaatsen van een bod. 

De NFT-markt is al een langere tijd gestaag aan het dalen. Volgens een rapport van Footprint Analytics is het handelsvolume van NFT’s in de afgelopen maand met 50% gedaald. Ook is er door de makkelijke toegankelijkheid van NFT-handelsplatformen een overschot aan NFT-verkopers. 

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie