Wessel Kersting Wessel Kersting
25/07/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2022 18:04

NFT-maker Yuga Labs aangeklaagd voor het verleiden van investeerders

icon-nft
NFT nieuws
NFT-maker Yuga Labs aangeklaagd voor het verleiden van investeerders

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Onlangs is er een class-action rechtszaak voorgesteld tegen Yuga Labs, de oprichter van de Bored Ape non-fungible token (NFT) collectie. Yuga Labs zou volgens dit bericht investeerders op ongepast wijzen aangezet zijn tot het kopen van deze NFT’s en de daarbij behorende ApeCoin (APE).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Scott+Scott wil class-action rechtszaak

De voorgestelde class-action rechtszaak wordt geleid door het advocatenkantoor Scott+Scott en is op donderdag uitgegeven. Hierin stond ook dat Yuga Labs bekende mensen gebruikt om de prijs mee op te pompen van zowel de Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’s als de APE token.

Scott+Scott is op dit moment nog op zoek naar investeerders die verlies hebben geleden op de BAYC NFT’s en ApeCoin tussen april en juni 2022.

Advertentie

Koers APE en BAYC daalde hard

In deze periode steeg APE namelijk naar haar all-time high van $26,70 voordat er een harde daling plaatsvond naar $4,66. Dit is dus een daling van 82,5%. Daarnaast daalde de minimale prijs voor een NFT van 151,5 ethereum (ETH) naar 92,9 ETH.

Het bericht geeft verder aan dat Yuga Labs de groei probeerde te stimuleren door hoge rendementen op de investeringen te beloven voor “onwetende investeerders”:

“Na miljoenen dollars aan frauduleus gepromoot NFT’s te hebben verkocht, lanceerde YUGA LABS de Ape Coin om investeerders nog meer geld afhandig te maken.”

“Toen eenmaal werd onthuld dat de aangeprezen groei volledig afhankelijk was van voortdurende promotie (in tegenstelling tot daadwerkelijk nut of onderliggende technologie), bleven retailbeleggers achter met tokens die meer dan 87% hadden verloren van de hoge prijs op 28 april 2022,” Voegde Scott+Scott hier aan toe.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

Advocatenkantoor heeft nog bewijs nodig

Mocht deze zaak uiteindelijk in de rechtbank terecht komen zou het advocatenkantoor een aantal dingen moeten bewijzen. Als eerst dat deze bekendheden betaald kregen voor hun promotie zonder dit aan te geven. Dit is namelijk verplicht vanuit de wet. Daarnaast zouden ze ook de pump en dump moeten kunnen bewijzen. Dit kan mogelijk nog erg moeilijk voor Scott+Scott worden.

Ook is ApeCoin onlangs aan bod gekomen in de Discord omgeving van Crypto Insiders. Hier hebben onze analisten op basis van de grafiek een analyse gemaakt. In deze community kom je ook snel in contact met veel verschillende ervareen handelaren en crypto enthousiastelingen die altijd klaar staan om je vragen te beantwoorden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie