Erik Juffermans Erik Juffermans
20/11/2022 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2022 14:30

Onderzoek: Nederland is het best voorbereid op de metaverse

icon-nft
NFT nieuws

Foto: A. Solano/Shutterstock

De interesse in de metaverse is niet wat het geweest is. Data van Crunchbase toont aan dat investeringen in de metaverse industrie eind 2021 nog goed waren voor ruim 2 miljard dollar. Die financiële interesse is inmiddels flink teruggelopen. Desondanks is volgens een recent onderzoek Nederland wereldwijd het best voorbereid op de adoptie van metaverse technologie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nederland nummer 1

De metaverse industrie heeft een forse financiële tik gekregen dit jaar. Investeringen in het vorige kwartaal waren een schamele 760 miljoen dollar in vergelijking met 2 miljard eind vorig jaar. Toch is de metaverse sector is nog altijd zo’n 60 miljard dollar groot, en verwacht op de lange termijn alleen maar te groeien.

Uswitch, een internet en telefonie vergelijkingsplatform, zocht uit welke landen het best gepositioneerd zijn voor de toekomstige adoptie van metaverse technologie. Factoren waar naar werd gekeken zijn internetsnelheid, internetkosten, aantal blockchain startups, gemiddelde hoeveelheid hightech export per capita en aantal jaarlijkse Google zoekopdrachten. 

Ons eigen Nederland kwam naar boven als grote favoriet met een score van 7,74 uit 10. Vooral bij de categorie van gemiddelde hightech export stak Nederland er met kop en schouders bovenuit. De top 5 werd aangevuld met Zwitserland, Litouwen, Malta en Frankrijk.

Metaverse naar 1 biljoen?

Marktonderzoek platform MarketsandMarkets deed onderzoek naar de geprojecteerde groei van de metaverse industrie. Volgens het platform heeft de metaverse sector een jaarlijks groei van bijna 50%. Dat zou de waarde in 2027 naar bijna 700 miljard brengen. Een ouder onderzoek voorspelde een waarde van $1,3 biljoen in 2030. 

Ter referentie, momenteel is de waarde van de totale crypto markt om en nabij 870 miljard dollar. Mocht de crypto sector zijn huidige momentum in standhouden, dan zou het zich in het komende decennia door de metaverse voorbij kunnen laten streven. 

De kans is echter groot dat deze aanzienlijke groei nog even op zich moet laten wachten. Investeringen in de metaverse kelderen al meerdere kwartalen op rij. Ook het moederbedrijf van Facebook, Meta, lijkt de plank tot op heden finaal mis te slaan met hun escapades in de metaverse. De metaverse tak van het bedrijf maakte in Q3 maar liefst 3.7 miljard verlies. Dat brengt het totale verlies voor 2022 op bijna 10 miljard dollar.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie