Shane Kuijpers
25/05/2022 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2022 16:44

PostNL lanceert crypto postzegel NFT’s

icon-nft
NFT nieuws
PostNL lanceert crypto postzegel NFT's

Foto: Erik Laan / Shutterstock.com

Postzegelverzamelaars opgelet. Dankzij PostNL is het binnenkort mogelijk om cryptopostzegels te verzamelen. Het Nederlandse postbedrijf komt met de ‘NL crypto stamp’. Iedere crypto stamp is een unieke NFT (non-fungible token).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is een crypto stamp?

De crypto stamp van PostNL, ofwel de NL crypto stamp, is een postzegel die wordt uitgegeven in twee onderdelen. Enerzijds is het een fysieke postzegel die ook ‘gewoon’ als postzegel gebruikt kan worden. Anderzijds is het een cryptopostzegel, een digitale kopie die men kan verzamelen, verhandelen en kan ruilen in de blockchain. Iedere fysieke postzegel komt met een eigen QR-code. Deze is nodig om de digitale kopie te claimen. Het digitale onderdeel van de NL crypto stamp is een NFT voor de verzamelaar.

Wat de NL crypto stamp nog unieker maakt is het feit dat het is voortgekomen uit een samenwerking met de Oostenrijkse Post. De crypto stamp is de eerste cryptopostzegel ter wereld die wordt uitgegeven als joint issue door twee postbedrijven. Op het moment dat de NL crypto stamp wordt gelanceerd zal de Oostenrijkse Post de Oostenrijkse versie uitbrengen. 

Wanneer de NL crypto stamp te koop zal zijn is volgens PostNL nog een verrassing. De kosten zijn wel bekend. Een crypto stamp kost namelijk €9,05, wat evenveel als een postzegel voor aangetekende post.

Advertentie

Cryptopostzegels

PostNL is echter niet het eerste postbedrijf wat met cryptopostzegels komt. Afgelopen oktober was op Crypto Insiders al te lezen hoe het Zwitserse Swiss Post met de ‘Swiss crypto stamp’ kwam. Swiss Post lanceerde deze postzegel NFT’s in samenwerking met Polygon (MATIC). In totaal ging het om zo’n 65.000 verschillende ontwerpen. De zeldzaamheid verschilt per postzegel, wat het voor postzegelverzamelaars extra interessant maakt.

Het idee achter de Swiss crypto stamp en de NL crypto stamp is in principe hetzelfde. Interesse in de voorverkoop van de NL crypto stamp? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Advertentie

Trending NFT nieuws

Christiano Ronaldo & Binance onthullen crypto collectie ondanks rechtszaak
Christiano Ronaldo & Binance lanceren crypto collectie ondanks rechtszaak
Advertentie