Roy van Krieken Roy van Krieken
08/09/2022 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2022 17:33

Sony Music doet merkaanvraag aan voor ‘NFT-muziek’

icon-nft
NFT nieuws
Sony Music doet merkaanvraag aan voor ‘NFT-muziek’

De Amerikaanse mediagigant Sony Music Entertainment lijkt op het punt te staan om met beide benen de wereld van crypto binnen te treden. Het bedrijf heeft namelijk bekend gemaakt dat het plannen heeft om non-fungible tokens (NFT) te gebruiken. Een merkaanvraag vanuit Sony Music bevestigt dat het bedrijf NFT-technologie wil toepassen binnen de muziekindustrie.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT’s en muziek

Sony Music diende op 30 augustus een aanvraag voor een handelsmerk bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) in, die dinsdag door advocaat Mike Kondoudis werd gedeeld. De aanvraag heeft betrekking op “audio- en video-opnamen met live muziekuitvoeringen die door NFT’s zijn geverifieerd.”

Hoe de plannen van Sony Music er precies uit gaan zien is op dit moment nog onbekend. Desalniettemin is het een feit dat het bedrijf actief bezig is met plannen om NFT-technologie binnen de bedrijfsvoering te gebruiken. 

Op dit moment wordt NFT-technologie voornamelijk gebruikt voor digitale kunst. Echter, de muziekindustrie is eigenlijk een uitstekend voorbeeld van een sector waar NFT’s ook perfect passen. Liedjes, albums en zelfs albumcovers kunnen allemaal in de vorm van NFT’s worden uitgegeven. Vorig jaar kwam de band Kings of Leon bijvoorbeeld al met hun eerste NFT-album.

Als je goed kijkt naar wat NFT’s allemaal wel niet mogelijk maken, lijken NFT’s bij uitstek geschikt om een grote rol te spelen in de toekomst van de muziekindustrie. 

Adoptie van NFT’s

Dat Sony Music als een van de grootste spelers binnen de muziekindustrie nu dan ook stappen neemt om in ieder geval te experimenteren met NFT’s, is niet bepaald een grote verrassing. Eerder dit jaar werd ook al bekend dat Sony Music miljoenen had geïnvesteerd in MakersPlace, een NFT-marktplaats dit zich volledig op digitale kunst richt.

Beetje bij beetje worden NFT’s en de Metaverse in het algemeen langzaam steeds prominenter in de muziek- en entertainment industrie. De tijd zal uitwijzen hoe dit er allemaal precies uit gaat zien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie