Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
18/09/2022 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2022 13:04

Spaanse voetbalbond La Liga betreedt metaverse op Decentraland (MANA)

icon-nft
NFT nieuws
Spaanse voetbalbond La Liga betreedt metaverse op Decentraland (MANA)

Foto: Christian Bertrand / Shutterstock.com

Met het doel nieuw Gen Z-publiek aan te trekken heeft La Liga, de hoogste Spaanse voetbalcompetitie, aangekondigd dat het de Decentraland Metaverse zal betreden. 

De Spaanse voetbalorganisatie uit de eerste divisie is een strategisch partnerschap aangegaan met Stadioplus en Vegas City Limited, twee metaverse-gerelateerde bedrijven. 

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

Unieke Ethereum metaverse ervaring voor fans

La Liga zal haar eigen project gaan bouwen op Decentraland, waarmee het voor het eerst betrokken raakt bij de op Ethereum (ETH) gebaseerde metaverse. 

Ze zullen een deel van hun activiteiten digitaliseren om nieuwe ervaringen aan te bieden in Decentraland.

Decentraland is een van de grootste metaverse projecten in de crypto industrie. Decentraland (MANA), dat enkele jaren geleden werd opgericht, staat in de top 100 van grootste cryptocurrencies

Het project heeft gebruikers en bedrijven de afgelopen jaren de mogelijkheid geboden om virtuele grond (Land) te kopen en verschillende unieke metaverse-initiatieven te ontwikkelen. 

La Liga hoopt dat haar Metaverse zet de competitie zal innoveren en de fans de beste ervaringen op en naast het veld zal bieden.

Stephen Ibbotson, hoofd Franchises en Licenties van La Liga, sprak zich uit over de plannen. Hij zei dat de organisatie manieren had gezocht om zichzelf te innoveren en concurrerende kampioenschappen te overtreffen om de beste ervaring voor fans op en naast het veld te garanderen.

“Met deze licentieovereenkomst kunnen we een nieuw en belangrijk publiek bereiken, zoals dat van Decentraland.”

Ondertussen zei de directeur van StadioPlus dat het bedrijf eraan werkt om de kloof tussen de sportindustrie en de toekomst te overbruggen via initiatieven zoals dat van de Metaverses (Decentraland). 

Advertentie

Innovatie in de metaverse

De afgelopen jaren hebben we verschillende crypto- en blockchain-gerelateerde initiatieven van de grond zien komen in uiteenlopende sectoren. Zo werden non-fungible tokens (NFT’s) en Decentralized Finance (DeFi) oplossingen erg populair in de crypto-industrie.  

Deze oplossingen maken het mogelijk om nieuwe projecten te ontwikkelen en veel bedrijven spelen in op deze trend, zoals vaker in het NFT nieuws te lezen is.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie