Ivo Melchers Ivo Melchers
17/03/2024 13:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2024 12:16

Starbucks beëindigt crypto-initiatief, Web3 plannen onzeker

icon-nft
NFT nieuws
Starbucks zet punt achter crypto-initiatief, Web3 plannen onzeker

Foto: fokke baarssen/Shutterstock

De internationale koffieketen Starbucks heeft aangekondigd zijn Web3 platform ‘Starbucks Odyssey’ op te heven. Eind 2022 werd de bèta versie van het loyaliteitsprogramma gedreven door non-fungible tokens (NFT’s) gelanceerd, maar binnenkort wordt hier een punt achter gezet. Of het een definitief einde markeert binnen de crypto-wereld is vooralsnog onduidelijk.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

NFT-programma beëindigt

Op de bijgewerkte FAQ-pagina van Odyssey schrijft Starbucks dat het programma op zijn einde loopt. “De Starbucks Odyssey Beta moet eindigen om ons voor te bereiden op de volgende stappen terwijl we het programma blijven ontwikkelen,” zo wordt er geschreven.

Op 31 maart zal het platform gesloten worden. Gebruikers hebben nog tot 25 maart de tijd om zogenoemde ‘journeys’ te voltooien. Dit is een reeks van online activiteiten gerelateerd aan koffie waarmee men beloond wordt met digitale postzegels in de vorm van NFT’s.

Waarom het programma tot een einde komt is vooralsnog een groot vraagteken. Bovendien is het nog onzeker of het wordt opgevolgd door een nieuw Web3 initiatief.

De FAQ benadrukt dat Starbucks “werkt aan een plek waar leden in de toekomst kunnen verbinden,” maar geeft geen aanwijzing dat het platform in zijn huidige vorm zal terugkeren, noch dat er uiteindelijk een “geëvolueerde” versie zal verschijnen.

Op de vraag wat de volgende ‘’fase’’ van Starbucks Odyssey is, wordt het volgende als antwoord geschreven:

‘’Hoewel het Starbucks Odyssey Beta-programma eindigt, kijken we uit naar wat er hierna komt en zijn we dankbaar voor je voortdurende betrokkenheid en feedback. We zijn dankbaar dat we deze kans hebben gehad om verschillende manieren te testen om gemeenschap en loyaliteit bij Starbucks te stimuleren, en we kijken ernaar uit om deze inzichten met een breder publiek te delen.’’

NFT’s op Polygon netwerk

In september 2022 sloeg Starbucks de handen ineen met Polygon (MATIC), een layer-2 netwerk bovenop Ethereum (ETH), om drie maanden later de beta-versie van Odyssey uit te brengen.

Sinds de lancering is Odyssey een gesloten bètaprogramma gebleven. Starbucks heeft af en toe meer gebruikers toegelaten en organiseerde verkopen van gelimiteerde NFT-stempels.

Iedere NFT heeft een waarde in punten die wordt gebaseerd op de zeldzaamheid ervan. Deze punten konden ingeruild worden voor cursussen, evenementen en merchandise.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending NFT nieuws

Christiano Ronaldo & Binance onthullen crypto collectie ondanks rechtszaak
Christiano Ronaldo & Binance lanceren crypto collectie ondanks rechtszaak
Advertentie