Ivo Melchers Ivo Melchers
31/01/2024 22:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2024 18:59

Unieke crypto wallet gelanceerd door populaire NFT-marktplaats

icon-nft
NFT nieuws
Unieke crypto wallet gelanceerd door populaire NFT-marktplaats

Foto: Hassel Stock/Shutterstock

Magic Eden, de toonaangevende marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s), heeft op 29 januari de lancering van zijn nieuwe multi-chain wallet aangekondigd via X, het voormalige Twitter. De grootste blockchainnetwerken zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Solana (SOL) worden ondersteund.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Multi-chain wallet

De wallet is ontworpen om een meer gebruiksvriendelijke ervaring te bieden, met functies zoals instant cross-chain swaps, beheer van NFT-portfolio’s en de mogelijkheid om NFT’s rechtstreeks vanuit de wallet te verhandelen.

De beta versie van de wallet werd in november 2023 gelanceerd voor een kleine groep vroege testers. De ontwikkeling van de wallet gebeurde in samenwerking met Exodus.

Het is een zogeheten self-custody wallet, wat betekent dat gebruikers volledige controle behouden over hun activa. De gebruikers bezitten namelijk zelf de private keys.

Om vroege gebruikers aan te trekken, biedt Magic Eden beperkte in-wallet mints van NFT projecten aan zoals Claynosaurz, Degenerate Ape Academy en BoDoggos. Daarnaast kunnen gebruikers ook airdrops verwachten gedurende de maand februari.

Oorspronkelijk richtte Magic Eden zich op de Solana gemeenschap, maar in november van 2022 breidde de marktplaats uit om ook ondersteuning te bieden voor Polygon (MATIC) NFT’s. In 2023 werden ook Bitcoin en Ethereum met succes toegevoegd.

Volgens data van The Block is Magic Eden momenteel de op een na grootste marktplaats qua dagelijks handelsvolume na OKX voor Bitcoin Ordinals NFT’s.

Advertentie

Trump NFT’s op Magic Eden

Gebruikers van het Magic Eden platform kunnen binnenkort genieten van een digitale kunstcollectie van de voormalig Amerikaanse president Donald Trump.

De collectie, bestaande uit 200 unieke NFT’s met afbeeldingen uit Trumps MugShot-serie, markeert zijn vierde initiatief in de NFT-wereld.

Het team achter de mugshots laat weten dat ze geen politiek doel dienen, maar puur voor entertainment zijn.

Trump zit op het moment in de race om nogmaals president te worden en heeft nog een andere republikeinse kandidaat, Nikki Haley, die de strijd met hem aan gaat.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie